Analysen er udarbejdet af Aktieinfo, der modtager et honorar fra selskabet for det udførte analysearbejde. Konklusion og anbefaling er alene udtryk for Aktieinfos vurdering, og selskabet kan ikke påvirke anbefaling og kursmål. I øvrigt henvises til ansvarsfraskrivelsen på sidste side af analysen.

 

Aktieanalyse af North Media den 19-02-2021

 

Kurs på analysetidspunktet: 98

 

Aktievurdering:
Kursudvikling 0-6 mdr.: 90 - 115

Kursudvikling 12-18 mdr.: 115 - 140

 

2020 blev det bedste år indtjeningsmæssigt i North Medias historie. Omsætning og indtjening forventes opretholdt i 2021. Aktiviteter samlet i Digital Services skal øge vækst og indtjening betydeligt frem mod 2023.

  • Aktiviteterne opdeles fremover i Last Mile (FK Distribution), der er value-delen med stabil indtjening men også med vækstmuligheder, mens BoligPortal, Ofir og Bekey benævnes Digital Services, hvor der søges lønsom vækst.
  • FK Distribution opnåede sidste år en betydelig besparelse ved at gå fra to ugentlige omdelinger af aviser og tryksager til én. Besparelserne er opnået hurtigere end oprindeligt forventet. De senere års volumenfald i omdelte aviser og tryksager ventes fremadrettet at stabilisere sig. FK Distribution vil også i 2021 være cash-cowen. Strategien for 2021-2023 er at opretholde en omsætning som i 2021 og en stabil overskudsgrad på 24 %.
  • Digital Services skal årligt opnå en omsætningsvækst i perioden 2021-2023 på 20 % og en stigende overskudsgrad til 25 %.
  • Opkøb overvejes, hvis der kan opnås synergier til de nuværende forretningsområder. Der er afsat 200 mio. kr. hertil.
  • Driftsresultatet steg markant sidste år med forbedring fra alle segmenter – dog primært fra omkostningsbesparelser i FK Distribution. En stor del af koncernens kapitalberedskab er placeret i aktier, hvilket sidste år sikrede gevinster på hele 155 mio. kr. Kapitalberedskabet er dermed vokset til 739 mio. kr., hvoraf 585 mio. kr. er aktivt placeret i store likvide aktier.
  • Man fører en meget aktionærvenlig politik. Strategien er at kunne udlodde høje og stabile udbytter. For 2020 stilles der forslag om 5 kr. i udbytte. Med det foreslåede udbytte for 2020 har North Media siden 2017 udbetalt knap 300 mio. kr. til aktionærerne via udbytte og aktietilbagekøb. For årene 2021-23 er målsætningen at kunne udlodde 5 kr. hvert år.
  • Den største trussel i dette veldrevne selskab er risikoen for politisk beslutning om at indføre en tvungen JaTak ordning til omdelte aviser, reklamer og tryksager. Et lovkrav om positivt tilvalg kan føre til et betydeligt tab af volumen i FK Distribution. En sådan regel kan dog kun indføres efter accept i EU, der tidligere har afvist denne metode i national lovgivning.
  • Aktien er steget med hele 79 % i 2020 og 23 % hidtil i år. Dette til trods er aktien billigt prisfastsat med en P/E baseret på 2020 indtjeningen på 5,9. Korrigeres der for afkastet på værdipapirbeholdningen er P/E-tallet 9,5. Langsigtet køb. På kort sigt mener vi upsiden er begrænset efter de markante kursstigninger i 2020 og 2021.

 

Hele analysen kan læses via dette link.
Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.

Klik her for at acceptere
Tilmeld dig GRATIS nyhedsbrev
Luk
Få gratis nyhedsbrev om aktier, investeringer, analyser, trends og porteføljer.