Analysen er udarbejdet af Aktieinfo, der modtager et honorar fra selskabet for det udførte analysearbejde. Konklusion og anbefaling er alene udtryk for Aktieinfos vurdering, og selskabet kan ikke påvirke anbefaling og kursmål. I øvrigt henvises til ansvarsfraskrivelsen på sidste side af analysen.

 

Aktieanalyse af North Media den 08-09-2022

 

Kurs på analysetidspunktet: 68

 

Aktievurdering:
Kursudvikling 0-6 mdr.: 65 – 90

Kursudvikling 12-18 mdr.: 90 - 130

 

 

Guidance for 2022 er blevet præciseret. De langsigtede finansielle mål frem mod 2024 fastholdes.

 

  • Ambitionerne for 2023-2024 er at løfte koncernomsætningen organisk i niveauet 3 % årligt og at opretholde en overskudsgrad i niveauet 20 %.

 

  • FK Distribution ventes i perioden 2023-2024 at holde samme omsætning som i 2022 og opretholde en stabil overskudsgrad i niveauet 22 %. Digital Services bestående af BoligPortal, Ofir og Bekey ventes at opnå en årlig omsætningsvækst i niveauet 20 % og en stigning i overskudsgraden til 18 % i 2024.

 

  • På den korte bane skæmmes regnskabet af et urealiseret tab på 211 mio. kr. på North Medias kapitalberedskab. Det skal dog ses i forhold til, at man siden 2015 inklusive tabet i første halvår har opnået gevinster på 203 mio. kr. samlet set. North Media har en langsigtet investeringsstrategi.

 

  • Kapitalberedskabet sikrer, trods faldet i første halvår, finansielt råderum til eventuelle opkøb og ambitionen om udlodning af 5 kr. i udbytte årligt foreløbigt frem til og med regnskabsåret 2024.

 

  • North Media er en god langsigtet placeringsmulighed, hvilket passer ideelt til selskabet strategi om langsigtet at skabe værdi til aktionærerne.

 

Hele analysen kan læses via dette link.
Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Tilmeld dig GRATIS nyhedsbrev
Luk
Få gratis nyhedsbrev om aktier, investeringer, analyser, trends og porteføljer.