Aktieanalyse af Netcompany 30-01-2024

 

Kurs på analysetidspunktet: 276

 

Aktievurdering:
Kursudvikling 0-6 mdr.: 250 - 300

Kursudvikling 12-18 mdr.: 325 – 375

Kursudvikling 18-35 mdr: 375 - 500

 

 

De finansielle mål for 2023 blev nået. I 2024 sigter Netcompany mod en organisk vækst på 7-10 % og en EBITDA-margin på 15-18 %. I 2026 forventer Netcompany at løfte omsætningen organisk til 8,5 mia. kr. og forbedre EBITDA-marginen til mindst 20 %. Der er lagt en realiserbar plan for at forbedre indtjeningen. Frem til og med 2026 vil der blive returneret 2 mia. kr. til aktionærerne – primært via køb af egne aktier. På sigt forventer vi en pænt løft i aktiekursen.    

 

 • I 2023 realiserede selskabet en vækst på 10,7 % i lokale valutaer og 9,6 % i rapporteret valuta (danske kroner). EBITDA-marginen endte på 14,9 %. Guidance lød på en vækst på 8-10 % og en EBITDA-margin i den nedre del af intervallet 15-18 %.
 • 2023 blev et usædvanligt år for Netcompany, idet der i Danmark var nulvækst for første gang nogensinde. Det har ført til lav udnyttelse af de danske medarbejdere og dermed trukket indtjeningen ned. Indtjeningen blev desuden negativt påvirket af investeringer i nye platforme, ændringer i organisationen, udviklingen af Go-To-Market strategien og flytning til nye lokaler i København og Athen.
 • De internationale enheder vækstede alle med over 20 % og står nu for over halvdelen af koncernens omsætning. Samtidig er indtjeningen på vej op i de internationale enheder.
 • Der blev sidste år opnået et gennembrud i UK, hvor Netcompany er blevet valgt til at deltage i DALAS-projektet. Ordren har en samlet værdi på 1,1 mia. GBP med opgaveløsning over de næste fire år. DALAS-projektet er ikke indregnet i Guidance for 2024, og det er endnu usikkert, hvor stor en andel der tilfalder Netcompany.
 • I Norge er der indgået en spændende aftale med Avinor, der driver 43 lufthavne i landet. Over de næste syv år skal Avinors aktiviteter effektiviseres via digitalisering til en samlet kontraktsum på 1,2 mia. NOK.
 • Lufthavnsløsninger kan på sigt blive udvidet til en lang række andre lufthavne i Europa og er derfor et segment med vækstpotentiale.
 • De finansielle mål frem til og med 2026 fastholdes. Der er lagt en realiserbar plan for, hvordan EBITDA-marginen skal kunne løftes til mindst 20 % i 2026, hvilket i så fald vil næsten fordoble EBITDA-resultatet i 2026. Det skal blandt andet ske ved salg baseret på genbrug af tidligere udført arbejde.
 • I perioden frem til og med 2026 vil selskabet returnere 2 mia. kr. til aktionærerne, primært via køb af egne aktier. Alene i år vil der blive købt egne aktier for 500 mio. kr. I runde tal vil der blive opkøbt 6-7 mio. egne aktier, hvilket sammenholdt med stigende indtjening i samme periode vil reducere aktiens prisfastsættelse (P/E) betragteligt.
 • Strategien er uændret at blive en ledende digital aktør i Europa i 2030.
 • Som følge af de finansielle mål for 2024 og siden perioden frem til 2026 ser vi basis for en markant optur i aktiekursen. Det vil blive forstærket af selskabets opkøb af egne aktier, men så sandelig også af inddækning af shortpositioner. Faktum er nemlig, at over 9 % af alle aktier er shortsolgt. Shorterne kan kun inddække sig ved at købe tilsvarende aktier. Henset til udbud/efterspørgsel taler dette for en markant optur i aktiekursen.
 • Vi er blevet langt mere positive på casen, og som noget nyt viser vi nedenfor også estimeret kursinterval på 18-36 måneder.

 

Hele analysen kan læses via dette link

 

 

 

Analysen er udarbejdet af Aktieinfo, der modtager et honorar fra selskabet for det udførte analysearbejde. Konklusion og anbefaling er alene udtryk for Aktieinfos vurdering, og selskabet kan ikke påvirke anbefaling og kursmål. I øvrigt henvises til ansvarsfraskrivelsen på sidste side af analysen.
Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Tilmeld dig GRATIS nyhedsbrev
Luk
Få gratis nyhedsbrev om aktier, investeringer, analyser, trends og porteføljer.