Analysen er udarbejdet af Aktieinfo, der modtager et honorar fra selskabet for det udførte analysearbejde. Konklusion og anbefaling er alene udtryk for Aktieinfos vurdering, og selskabet kan ikke påvirke anbefaling og kursmål. I øvrigt henvises til ansvarsfraskrivelsen på sidste side af analysen.

 

 

Netcompany - aktieanalyse den 26-02-2020

 

Kurs på analysetidspunktet: 336

 

Anbefaling:

Kort sigt: Hold

Langt sigt: Hold

 

Forventet salgsvækst på ca. 20 % i 2020 og en uændret EBITA-margin på ca. 26 %. 2020 synes derfor at kunne blive endnu et godt år for Netcompany. Aktiekursen tog et stort spring opad umiddelbart efter årsregnskabet blev fremlagt den 06-02-2020. Uagtet de gode fremtidsudsigter er vores holdning, at der er indregnet meget positive forventninger i aktiekursen.

       

  • Netcompany har i en detaljeret gennemgang i årsregnskabet påvist markedspotentialet i de segmenter, hvor selskabet har sine spidskompetencer. Til trods for massiv procentuel vækst i salget siden opstarten i år 2000 og en status som kvalificeret leverandør af store, komplekse digitaliseringsopgaver for både offentlige instanser og private virksomheder med en flot referenceliste, er selskabets markedsandel begrænset. Det rummer plads til fortsat vækst i de kommende mange år.

  • Opkøb er en klar del af selskabets vækststrategi for at blive en ledende digital udfordrer i Nordeuropa. Succes opnået i Danmark skal videreføres i Norge, UK og Holland, hvor der blev foretaget opkøb i 2016, 2017 og 2019. Intentionen er på samme tid at vækste salget og samtidig løfte indtjeningsmarginerne. Men er på rette vej i Norge og UK, mens Holland kun har været ejet i 9 måneder. To nye markeder er valgt som næste led i strategien – Sverige og Finland. Nu gælder det om at finde nogle opkøbskandidater til rette pris. Et forsøg sidste år i Sverige mislykkedes, da parterne ikke kunne enes om pris og vilkår. Det er et styrketegn, at ledelsen ikke køber for enhver pris.

  • Bagsiden af medaljen er aktiens prisfastsættelse. I en tid med pengerigelighed hos investorerne og lave afkastkrav som følge af en rente tæt på nul, accepteres betydeligt højere P/E-værdier end normalt. Vi har beregnet en P/E2020E til niveauet 33,6 og for 2021E til 26-30. I vore beregninger har vi forudsat en salgsvækst på årligt ca. 20 % og en EBITA-margin på ca. 26 %. Ledelsen har bevist evnen til at levere, hvad der loves, og det påskønner investorerne. Efter en markant optur efter årsregnskabets fremlæggelse, men dog siden et tilbagefald sammen med resten af markedet, kan vi kun give aktien en Hold-anbefaling både på kort og langt sigt.

Hele analysen kan læses via dette link.

 

 
Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.