Analysen er udarbejdet af Aktieinfo, der modtager et honorar fra selskabet for det udførte analysearbejde. Konklusion og anbefaling er alene udtryk for Aktieinfos vurdering, og selskabet kan ikke påvirke anbefaling og kursmål. I øvrigt henvises til ansvarsfraskrivelsen på sidste side af analysen.

 

Aktieanalyse af Netcompany 25-08-2022

 

Kurs på analysetidspunktet: 301

 

Aktievurdering:
Kursudvikling 0-6 mdr.: 285 - 375

Kursudvikling 12-18 mdr.: 375 - 550

 

 

 

Guidance for 2022 fastholdes, dvs. en omsætningsvækst på 48-56 % og en EBITDA-margin på over 20 %.

 

  • Høj vækst på 59,2 % i første halvår, hvilket i høj grad skyldes købet af Intrasoft pr. 31-10-2021. Den organiske vækst på blot 10,6 er let skuffende og endda kun på 7,3 % i andet kvartal. Et højt sygefravær blandt personalet har medført en reduceret udnyttelsesgrad af medarbejdernes ressourcer og reduceret væksten.
  • Højt sygefravær kombineret med ekstra arbejdsindsats til løsning af tre igangværende projekter i Norge og et i Holland har også påvirket indtjeningen negativt, hvorfor bruttomarginen i halvåret er faldet til 29,2 % fra 36,8 % i samme periode året før. Tilpasset EBITDA-margin er som en konsekvens heraf faldet til 16,7 % fra 25,1 % på samme tid sidste år.
  • En høj ordrebog (især i Netcompany-Intrasoft fra EU-institutioner) giver en visibilitet for resten af 2022, som gør ledelsen komfortabel med at fastholde Guidance for 2022. Sygefraværet er pr. udgangen af andet kvartal normaliseret, hvilket taler for en langt bedre udnyttelsesgrad og finansiel performance i resten af året.
  • Et svagt punkt er en uhørt høj udskiftning blandt personalet, idet 23,9 % af medarbejderne i andet kvartal har valgt at forlade Netcompany. Der er altid en høj udskiftning i IT-branchen, men tallet er ganske enkelt for højt, og det skal Netcompany have ændret på. Lønforhold er en faktor at forbedre sig på, men det vil vægte negativt på indtjeningen. Heldigvis er man lykkedes med at tiltrække netto 650 nye medarbejdere i koncernen.
  • Euforisk stemning er afløst af dyb pessimisme hos investorerne. Som aktionær eller potentiel ny aktionær gælder det om at se bort fra de kortsigtede fluktuationer. Netcompany er som udgangspunkt det samme selskab, som da aktien var IN hos investorerne. Prisfastsættelsen er blevet meget mere interessant med et P/E-niveau på ca. 28, men den operationelle risiko er øget som følge af købet af Intrasoft.
  • Digitaliseringsmarkedet er enormt, og Netcompany er klar til at få sin andel heraf. Covid-19 har vist vigtigheden af, at både stater og virksomheder kan agere digitalt – også i krisetider. EU ́s genopretningsfond har afsat over 1.000 mia. kr. til medlemslandenes digitaliseringsinvesteringer i perioden 2021-2026.
  • Til nuværende kurs anser vi risk/reward som værende interessant med begrænset downside risk efter det markante kursfald. Køb af aktien bør som udgangspunkt være langsigtet.

 

Hele analysen kan læses via dette link
Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Tilmeld dig GRATIS nyhedsbrev
Luk
Få gratis nyhedsbrev om aktier, investeringer, analyser, trends og porteføljer.