Denne analyse er udarbejdet af Aktieinfo, der modtager et honorar fra selskabet for det udførte analysearbejde. Konklusion og anbefaling er alene udtryk for Aktieinfos vurdering, og selskabet kan ikke påvirke anbefaling og kursmål. I øvrigt henvises til ansvarsfraskrivelsen på sidste side af analysen.

 

 

Netcompany - aktieanalyse den 18-02-2019

 

Kurs på analysetidspunktet: 214.

 

Anbefaling:

Kort sigt: Køb

Langt sigt: Køb

 

Netcompany vil vokse videre i højt tempo og er måske på vej ind i nye lande via et stort opkøb    

       

  • Fuld fart frem har i lighed med de foregående ti år kendetegnet udviklingen i 2018. Salget steg med hele 45 % (organisk 25,5 %). Den tilpassede EBITA-marginal var på 25 % og EBT-marginen på 12,5 %. Afkastet af den investerede kapital blev forbedret fra 5,5 % i 2017 til 6,6 %. Cash Conversion var på 75,2 %. Nettoresultatet steg fra 142 mio. kr. i 2017 til 181 mio. kr. svarende til et overskud pr. aktie på 3,65 kr. Selskabet bød velkommen til over 750 nye medarbejdere i 2018, hvor omsætningen passerede 2,0 mia. kr.

  • I Danmark har ledelsen trådt blødt på bremsen og sagt nej til visse nye opgaver. Det sker for at fastholde et organisk væksttempo på 20-25 %, idet dette anses for at indebære en række fordele frem for at gå efter vækstrater over 30 %, da en så høj vækst ikke vurderes til at være holdbar. Det må ikke gå for stærkt.

  • Integrationen af de tilkøbte virksomheder i Norge og Storbritannien (herefter benævnt UK) i hhv. 2016 og 2017 forløber planmæssigt. Opgaven er her at sikre en integration og samtidig at bringe overskudsgraden op på Netcompany-niveau. I Norge forventes dette mål opnået mod slutningen af året med fuld effekt fra 2020. Processen i UK er længerevarende, men det går den rigtige vej. Aktiviteterne i UK er blevet samlet i et nyt hovedkontor i London, hvilket bl.a. rummer fordele omkring nyansættelser. Det er et vigtigt punkt for at bringe indtjeningen op i denne forretningsenhed (skift fra brug af eksterne ”contractors” til egne fastansatte folk).

  • Digitaliseringsprocessen med opgradering af bestående systemer hos både store private virksomheder og i den offentlige sektor sikrer selskabet høj aktivitet i de næste mange år. Danmark vurderes at være nr. 1 i Europa i denne proces, og den oparbejdede viden omkring løsning af store samfundsvigtige opgaver skal overføres til Norge og UK. Især sidstnævnte rummer et enormt potentiale. Brohovedet er etableret i UK – nu skal der sås og siden høstes i de kommende år – formentlig med fuld effekt om 4 år. Der er igangværende forhandlinger om et opkøb i Sverige, Finland eller Holland. Stordrift med ensartet løsning af opgaver i flere lande, evne til at tiltrække (og fastholde) de rette IT-folk og en sikker håndtering af høj vækst er nøglepunkterne fremover.

  • Aktiens prisfastsættelse er høj set i forhold til den nuværende indtjening. Hvis salgsvæksten bliver på 20 % årligt frem til og med 2021 og EBT lander på 20 %, svarer det til EPS 11,2 i 2021. Sættes barren op til en vækst på 25 % og en EBT-margin på 25 % bliver EPS på 15,8. Kursmål ved hhv. P/E 20, 25 og 30 kan dermed estimeres til: ca. 225-315, 280-395 eller 335-475. Det er dog vel at mærke først i 2021. Omregnet ved 7 % rente er nutidsværdien heraf 82 % svarende til kurs ca. 185-260, 230-325 hhv. 275-390. Peer group handles generelt til P/E-tal langt over gennemsnit for danske aktier.

  • Vores anbefaling er langsigtet køb, men risikoprofilen er høj i et selskab med så kraftig vækst.

Hele analysen kan læses via dette link


Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.