Analysen er udarbejdet af Aktieinfo, der modtager et honorar fra selskabet for det udførte analysearbejde. Konklusion og anbefaling er alene udtryk for Aktieinfos vurdering, og selskabet kan ikke påvirke anbefaling og kursmål. I øvrigt henvises til ansvarsfraskrivelsen på sidste side af analysen.

 

Aktieanalyse af Netcompany 16-11-2021

 

Kurs på analysetidspunktet: 760

 

Aktievurdering:
Kursudvikling 0-6 mdr.: 725 - 825

Kursudvikling 12-18 mdr.: 825 - 900

 

 

Netcompany har pr. 31-10-2021 købt Intrasoft International for 235 mio. EUR. Aktiviteterne udvides til ekstra 13 lande og man overtager 2.800 nye ansatte. Et spændende opkøb, der dog også øger den operationelle risiko.

       

  • Med købet af Intrasoft får Netcompany en stærk position til at nyde godt af den digitalisering, der ventes at finde sted i Europa i de næste 5-10 år. Intrasoft har gode referencer og kompetencer i telekommunikation, Bank og Finans samt energisektoren. Det interessante er Intrasofts position overfor EU-kommissionen og en række institutioner herunder. Netop her må man forvente, at behovet for digitalisering er stort.

 

  • Købsprisen er på 235 mio. EUR, hvoraf 217 mio. EUR trækkes på selskabets kredit, mens resten betales i aktier. Købsprisen svarer til en faktor 1,2 på pris/salg og 17,6 på opnået EBITA hos Intrasoft sidste år. 

 

  • Mens Netcompany har indtjeningsmarginer pænt over 20 %, så ligger de hos Intrasoft på lige under 7,0 %. Det minder om de forhold, som Netcompany købte sig ind i ved købene i tidligere år i Norge, UK og Holland. Der forestår en kæmpe opgave for ledelsen med at sikre en smidig integration med udnyttelse af krydssalg mellem landene, effektiv brug af personalet m.m. Lykkes det, vil marginerne i Intrasoft på sigt kunne bevæge sig op på Netcompany-standard.

 

  • Risikoen ved at så stort køb er dog også til at få øje på. Man udvider med 13 nye lande, over 2.800 nye medarbejdere og øger omsætningen med ca. 1,5 mia. kr. årligt. Intet må gå galt i processen. Købet bidrager til at øge væksten betydeligt. Udfordringen består i at få lønsomheden med op.

 

  • Vi finder købet spændende og visionært. Aktien er dog meget dyrt prisfastsat, og derfor må intet gå galt i håndteringen af den markant større nye Netcompany koncern. Trods træk på kreditten til købet, så har Netcompany også penge til at foretage opkøb af egne aktier for op til 50 mio. kr. frem til ultimo dette år.

 

Hele analysen kan læses via dette link.
Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.

Klik her for at acceptere
Tilmeld dig GRATIS nyhedsbrev
Luk
Få gratis nyhedsbrev om aktier, investeringer, analyser, trends og porteføljer.