Aktieanalyse af Netcompany 14-05-2024

 

Kurs på analysetidspunktet: 301,4

 

Aktievurdering:
Kursudvikling 0-6 mdr.: 275 - 325

Kursudvikling 12-18 mdr.: 325 – 400

Kursudvikling 18-35 mdr.: 400 - 500

 

 

 

 

Netcompany fastholder de finansielle mål for 2024 om en organisk omsætningsvækst på 7-10 % og en EBITDA-margin på 15-18 %. Målene virker opnåelige trods en mat start på året.

 

 

  • Lavt væksttempo for både omsætning og indtjening har kendetegnet første kvartal. Det skyldes dog i høj grad, at påsken i år faldt i første kvartal. Korrigeret herfor var vækst og indtjening på niveau med det forventede.
  • Henset til en høj ordrebeholdning er det sandsynligt, at Netcompany når de finansielle mål for 2024.
  • Vi er især begejstrede for samarbejdet med Avinor, der har valgt Netcompany til at effektivisere 43 lufthave i Norge drevet af Avinor via digitalisering. I forvejen har Netcompany udviklet en stor løsning til Københavns Lufthavne. Andre lufthavne i store byer i Europa kan på sigt også komme til som kunder.
  • Netcompany har fået en ordre på 120-135 mio. GBP relateret til det store DALAS-projekt med de britiske told- og skattemyndigheder. Aftalen løber over fem år. Potentielt kan Netcompany få andel i flere ordrer under DALAS-rammeaftalen, der er på op til 1,1 mia. GBP, der fordeles på seks selskaber inklusive Netcompany.
  • De finansielle mål frem til og med 2026 fastholdes. Omsætningen skal organisk og via opkøb løftes med gennemsnitligt 14 % årligt til over 8,5 mia. kr. Der er lagt en realiserbar plan for, hvordan EBITDA-marginen skal kunne løftes til mindst 20 % i 2026, hvilket i så fald vil næsten fordoble EBITDA-resultatet i 2026. Det skal blandt andet ske ved salg baseret på genbrug af tidligere udført arbejde.
  • I perioden frem til og med 2026 vil selskabet returnere 2 mia. kr. til aktionærerne, primært via køb af egne aktier. Alene i år vil der blive købt egne aktier for mindst 500 mio. kr. I runde tal vil der blive opkøbt 6-7 mio. egne aktier, hvilket sammenholdt med stigende indtjening i samme periode vil reducere aktiens prisfastsættelse (P/E) betragteligt.
  • Strategien er uændret at blive en ledende digital aktør i Europa i 2030.
  • Baseret på forventet indtjening i 2024 handler aktien til en P/E 2024E på 35,0. Det betragter vi som relativt højt, og derfor ser vi begrænset upside i aktiekursen på 0-6 måneder. En del af årets kursstigning skyldes formentlig, at shorterne i aktien har halveret deres positioner til nu 4,88 % fra ca. 9,0 % for tre måneder siden. En anden bidragende faktor til den seneste tids kursstigning er, at et nyt program om køb af egne aktier for 250 mio. kr. er igangsat.
  • Kortsigtet er vurderingen hold, langsigtet er den køb.

 

Hele analyse kan læses via dette link.

 

 

Analysen er udarbejdet af Aktieinfo, der modtager et honorar fra selskabet for det udførte analysearbejde. Konklusion og anbefaling er alene udtryk for Aktieinfos vurdering, og selskabet kan ikke påvirke anbefaling og kursmål. I øvrigt henvises til ansvarsfraskrivelsen på sidste side af analysen.
Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Tilmeld dig GRATIS nyhedsbrev
Luk
Få gratis nyhedsbrev om aktier, investeringer, analyser, trends og porteføljer.