Aktieanalyse af Netcompany 11-05-2023

 

Kurs på analysetidspunktet: 270,5

 

Aktievurdering:
Kursudvikling 0-6 mdr.: 250 - 325

Kursudvikling 12-18 mdr.: 325 - 450

 

 

 

God start på året og forventningerne til 2023 fastholdes. Aktien er fair prisfastsat for nærværende, men med udsigt til fortsat høj lønsom vækst flere år frem er aktien et godt langsigtet køb.

 

  • Netcompany fastholder forventningerne til 2023, dvs. en organisk salgsvækst på 8-12 % og en EBITDA-margin på 15-18 %.
  • I første kvartal voksede salget organisk med 13,7 % i lokale valutaer. Valutamodvind på især NOK medførte en omsætningsvækst i danske kroner på 12,3 %.
  • EBITDA-marginen faldt med 3,2 procentpoint til 15,7 %, hvilket er indenfor det guidede interval for året.
  • Udviklingen i Netcompany UK imponerer med en omsætningsvækst på hele 22,9 % og en EBITDA-margin på 20,1 %. Norge og Holland vækster også flot, men indtjeningen ligger fortsat på et alt for lavt niveau, om end marginerne er let stigende. Her er der plads til en forventet forbedring.
  • Netcompany-Intrasoft øgede salget med 21 % og EBITDA-marginen fra 8,5 % for et år siden til 11,6 %. Det går den rigtige vej.
  • Netcompany er kommet flot igennem Q1, men ledelsen advarer om et potentielt udfordrende år. Guidance indregner derfor risiko for en forestående recession i Europa, hvor investeringsklimaet kan blive negativt påvirket af den høje inflation og stigende renter. Netcompany indregner delvist, at beslutninger om store IT-investeringer kan blive udskudt – ikke aflyst.
  • I år investeres der i en ny Go-To-Market strategi, der kræver ekstra ressourcer, herunder øgede udgifter til markedsføring. 
  • Trods udfordringer i 2023 venter Netcompany fortsat flot omsætningsvækst og en fin indtjening.
  • Fremtidsudsigterne er lovende. Behovet for digitalisering både i offentlig og privat regi er stort, og EU har afsat betydelige milliardbeløb til at styrke medlemslandenes digitaliseringsproces. Netop ovenfor EU-institutioner står Netcompany sammen med Intrasoft stærkt, og der meldes da også om en betydelig ordrebeholdning til EU-institutioner.
  • Aktiekursen er fra efteråret 2021 droppet markant. Det medfører, at aktien for nærværende handler til en P/E 2023E i niveauet 26,5. Netcompany-aktien nærmer sig således et billigt niveau, der afspejler kortsigtet usikkerhed men som ikke indregner det fremtidige vækstpotentiale. I vores optik er aktien nær en varig bund, hvilket muliggør et god langsigtet køb.

 

Hele analysen kan læses her.

 

 

Analysen er udarbejdet af Aktieinfo, der modtager et honorar fra selskabet for det udførte analysearbejde. Konklusion og anbefaling er alene udtryk for Aktieinfos vurdering, og selskabet kan ikke påvirke anbefaling og kursmål. I øvrigt henvises til ansvarsfraskrivelsen på sidste side af analysen.
Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Tilmeld dig GRATIS nyhedsbrev
Luk
Få gratis nyhedsbrev om aktier, investeringer, analyser, trends og porteføljer.