Analysen er udarbejdet af Aktieinfo, der modtager et honorar fra selskabet for det udførte analysearbejde. Konklusion og anbefaling er alene udtryk for Aktieinfos vurdering, og selskabet kan ikke påvirke anbefaling og kursmål. I øvrigt henvises til ansvarsfraskrivelsen på sidste side af analysen.

 

 

Aktieanalyse af Netcompany 04-02-2021

 

Kurs på analysetidspunktet: 585

 

Aktievurdering:
Kursudvikling 0-6 mdr.: 550 - 600

Kursudvikling 12-18 mdr.: 600 - 650

 

 

Høj vækst i 2020 trods udfordringer i Storbritannien som følge af lock-down i landet. Danmark er cash-cowen. Succes opnået i Danmark skal eksporteres til Norge, UK, Holland og efterfølgende til Sverige og Finland.  Forventet væksttempo for 2021 er 15-20 % for salget. Det adresserbare marked for Netcompanys IT-services er enormt, og derfor kan selskabet formentlig opretholde høje vækstrater mange år frem.

       

  • Netcompany er en vækstcase med unikke IT-services målrettet den igangværende digitaliseringsproces. Siden etableringen i 2020 har man opretholdt et lønsomt højt væksttempo. Oplysninger fra selskabet om størrelsen på markedet for IT-services, som man leverer ydelser til i Danmark, Norge, UK og Holland sandsynliggør et højt væksttempo flere år frem.
  • Trods Covid-19 krisen i 2020 har selskabet fravalgt at få del i de statslige hjælpepakker. Det er prisværdigt.
  • Ambitionen er fremadrettet at vinde markedsandel, udnytte selskabets opnåede teknologiske viden fra udførte opgaver ved at visualisere ekspertisen for kunderne (Govtech) og at eksportere den succesfulde danske forretningsmodel til Norge, UK, Holland og på sigt også Sverige og Finland. Aktuelt leder man efter muligheder for at åbne de to sidstnævnte lande. Opkøb er én måde, men nu åbner man for at indtræden i Sverige kan ske i samarbejde med en ny stor svensk kunde.
  • Det tager 3-5 år at bringe vækst og marginer i tilkøbte selskaber op på Netcompany-standard (EBITA-margin på ca. 25 %). Det går den rette vej, men man er ikke i mål, idet især UK blev hårdt ramt af Covid-19 i 2020. Forudsat integrationsprocessen lykkes vil det løfte indtjeningen betydeligt i de kommende år.
  • Cash-flowet har udviklet udvikler sig så godt, og der for 2020 vil blive udloddet 1 kr. pr. aktie i udbytte (50 mio. kr.) og købt egne aktier for andre 50 mio.  kr. Det er aktionærvenligt.
  • Aktien handler til høje multipler. Alligevel ser vi positivt på aktien på langt sigt, men intet må afspores i en så højt prisfast aktie. Risikoen må derfor betegnes som temmelig høj.

 

Hele analysen kan læses via dette link.

 
Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.

Klik her for at acceptere
Tilmeld dig GRATIS nyhedsbrev
Luk
Få gratis nyhedsbrev om aktier, investeringer, analyser, trends og porteføljer.