Ivisys - aktieanalyse den 03-07-2017

 

Kurs på analysetidspunktet: 6,0 SEK

 

Anbefaling:

Kortsigt (0-6 måneder): Påbegynd mindre køb

Langt sigt (12-18 måneder): Påbegynd mindre køb

 

Styrker – Svagheder – Muligheder –Trusler

 

Styrker

 

Unikke produkter omfattet af patent på den vigtige software i Danmark, USA, Kina og Japan. Ledelsen besidder stærk kompetence inden for programmering, idet CTO Moatasem Chehaiber har opfundet algoritmerne, som er hjørnestenen i selskabets visionssystemer. CEO Jakob Kesje har stor erfaring fra produktionsindustrien, som er kernegruppen på kundesiden.

 

Svagheder

 

Selskabet er en lille aktør i et ungt og fragmenteret marked. Det er vanskeligt for en lille organisation med kun 10 ansatte at skulle konkurrere med nogle af verdens største aktører. Da det drejer sig om kvalitetskontrol, er kunderne forsigtige med skift og ønsker at fastholde de hidtidige leverandører (høj indtrængningsbarriere), hvilket gør det svært for en newcommer at opnå gennembrud. Kapitalgrundlaget er svagt (kassebeholdning på 2 mio. SEK + et skatteaktiv og en bogført egenkapital 31-03-2017 på 5 mio. SEK). Børsomsætningen af aktien er begrænset.

 

Muligheder

 

Med de unikke produkter kan Upside blive enorm, såfremt der opnås et gennembrud i salget. Ivisys satser i høj grad på ordrer fra producenter af komponenter til bilindustrien, hvor kvalitetskravene er høje. Hvis det økonomiske opsving fortsætter, kan bilsalget vokse. Markedet for visionssystemer er hastigt voksende og skalerbarheden er stor, hvis salgsindsatsen bare lykkes. Ivisys er en lille aktør, der ved succes kan blive mødt af et take over bud.

 

Trusler

 

Hvis nye og bedre teknologier udvikles af konkurrenter, kan Ivisys blive klemt ud, da der er begrænset finansielt råderum til at intensivere udviklingsaktiviteterne og følge med i en sådan ny kamp. Et gennembrud skal opnås ud fra den nuværende teknologi med tilgang af ordrer fra store kunder, så der kan komme skub i indtægterne i nær fremtid, idet der ellers kan blive behov for en ny aktieemission næste år. Robotindustrien må til dels vurderes som en trussel - med mindre der kan indgås samarbejde med robotfabrikanter om levering af selskabets løsninger som et led i deres samlede tilbud.

 

Hele analysen kan læses via dette link.

 


Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.