Analysen er udarbejdet af Aktieinfo, der modtager et honorar fra selskabet for det udførte analysearbejde. Konklusion og anbefaling er alene udtryk for Aktieinfos vurdering, og selskabet kan ikke påvirke anbefaling og kursmål. I øvrigt henvises til ansvarsfraskrivelsen på sidste side af analysen.

 

Aktieanalyse af H+H den 29-08-2019

 

Kurs på analysetidspunktet: 100

 

Anbefaling:

 

Kort sigt: Afvent køb til Brexit afklares

 

Langt sigt: Køb

 

 

Indtjeningen stiger langt mere end forventet. Aktiviteten er så høj, at salgspriserne kan hæves. 2019 tegner til rekord. Men H+H er 30 % eksponeret mod UK, og Brexit skal afklares i løbet af de næste to måneder. Afvent klarhed her før køb.  

  • Det går godt i alle lande. Brexit-truslen mærkes ikke i UK. Her hjælper regeringens ”Help to buy” program med en ramme på ca. 20 mia. GBP frem til 2023 med at holde aktiviteten i byggeriet oppe. Tyskland har dog et afdæmpet marked, mens der er boom i Polen. De tilkøbte fabrikker inden for kalksandsten klarer sig også godt. Aktiviteten er i 2018-19 blevet udvidet med ca. 60 % i omfang.

  • Økonomisk blev der samtidig opnået en gevaldig styrkelse via en stor aktietegning som tilførte 504 mio. kr. til finansiering af disse opkøb på totalt ca. 900 mio. kr. Soliditeten er nu normal, og H+H er helt ude af den langstrakte genrejsningsproces.

  • Forretningen med salg til byggesektoren er per definition konjunkturfølsom. Her udgør renteforholdene en vigtig parameter, som fremdeles begunstiger efterspørgslen på nye boliger. På langt sigt kan rentestigninger komme til at ramme afsætningen. Her er der begrænset gavn af spredning på flere lande, da Eurolandene har en ensartet udvikling.

  • Brexit har 31-10 som ny deadline, og en afklaring skal snart findes - ellers udløses der politisk uro (parlamentsvalg?) i UK. En engelsk exit uden aftale overhovedet kan fremkalde en blackout-situation og krise på landets store finansmarked, ligesom det vil ramme GBP valutakursen.

  • H+H’s virksomheder rummer et stort potentiale og udviser imponerende høj indtjeningsevne.

  • Aktien er vurderet særdeles lavt i børsværdi som følge af den herskende - og hele tiden forlængede - fase med dyb usikkerhed og endog en stadig mere tilspidset politisk situation omkring Brexit-spørgsmålet. Om ikke andet er en afklaring forestående.

  • Vigtige konkurrenter i segmentet for byggevarer til indervægge er primært Xella, Tarmac, Forterra og Solbet.

  • Konklusionen for aktien er langsigtet køb. For nye investorer kan det derfor være et relevant valg at udskyde køb af aktien i et par måneder, indtil en afklaring af Brexit er fremkommet, da det kan påvirke børskursen på H+H, også selv om ”Help to buy” programmet bør kunne holde byggeaktiviteten oppe uanset hvad. For de nuværende aktionærer er konklusionen behold.

 

Hele analysen kan læses via dette link.
Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.