Bemærk at denne analyse er udarbejdet af Aktieinfo, der modtager et honorar fra selskabet for det udførte analysearbejde. Konklusion og anbefaling er alene udtryk for Aktieinfos vurdering, og selskabet kan ikke påvirke anbefaling og kursmål. I øvrigt henvises til ansvarsfraskrivelsen på sidste side af analysen.

 

 

H+H - aktieanalyse den 28-08-2018

 

Kurs på analysetidspunktet: 120

 

Anbefaling:

Kort sigt (0-6 måneder): Hold 

Langt sigt (12-18 måneder: Køb

 

Konklusion:

  • Aktiviteten er i år blevet udvidet 60-70 % ved købet af virksomheder inden for produktion af kalksandsten i Polen, Tyskland og Schweiz. I forhold til gasbeton er der tale om et nyt område, selv om det også drejer sig om byggematerialer. Prisen for disse opkøb må anses som gunstig, så rentabiliteten har odds for at blive god.

  • Ledelsen i H+H skal nu vise, at de kan fungere som en bedre ejer end sælgerne, CRH og HeidelbergCement. Det er deres hovedopgave i de kommende år at mobilisere indre kræfter til at opnå vækst og højere indtjening. Konsolidering er det finansielle tema.

  • Overordnet har H+H lagt de hårde år med svag økonomisk stilling bag sig, og man er atter herre i eget hus. Med årets aktietegning for at finansiere de to virksomhedsopkøb har man mere end fordoblet egenkapitalen, nedbragt gearingsforholdet for låntagning, formindsket påvirkningen af udsving i GBP-valutakursen og forøget selskabets absolutte størrelse, som er en vigtig målestok konkurrenterne imellem.

  • Storbritannien og Tyskland er selskabets største markeder. I UK udløber regeringens ”Help to Buy” program først i 2021, og det vil kunne fastholde høj aktivitet i dette land. Brexit er en usikkerhedsfaktor, hvor en afklaring heraf nu forventes opnået i november. Vi ser mere positivt end negativt i denne sammenhæng, idet GBP regnet mod DKK måske kan opleve et rebound.

  • Den største risikofaktor er udviklingen i renteniveauet plus den økonomiske vækst og boligbyggeriet i Nordvesteuropa.

  • Aktien er inde i en såkaldt distributionsfase efter den store forøgelse af flow’et ved emissionen. Det burde dæmpe kursudviklingen opad på kort sigt. Selskabets egen præstation og god udvikling inden for byggeriet giver dog rygvind.

  • Konklusionen for aktien er langsigtet køb. På kort sigt er anbefalingen Hold pga. et pænt kursløft i de seneste uger, som tilsiger profit taking og dermed en pause. Udvidelsen med kalksandsten skal nu vise sin rigtighed. Begrænsningen opad ligger i de ydre forholds udvikling. En top for opsvinget (men hvornår?) kan blive starten på nye samfundsøkonomiske vanskeligheder. Målet må være, at H+H til den tid er blevet så økonomisk robust, at man kan klare en sådan modgang uden at vakle.

 

Hele analysen kan læses via dette link.


Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.