Aktieanalyse af H+H den 13-03-2023

 

Kurs på analysetidspunktet: 102,4

 

Aktievurdering:

 

Kursudvikling 0-6 mdr.: 95-115

Kursudvikling 12-18 mdr.: 115-135

Kursudvikling 18-36 mdr.: 135-175

 

 

Efter markant vækst i flere år ser H+H ind i en usikker periode. det afspejles af ledelsens Guidance for 2023, hvor der ventes nulvækst og vigende indtjening. Det langsigtede perspektiv ser dog særdeles lovende ud, da der er et markant underudbud af boliger især på kernemarkederne i UK, Tyskland og Polen. Aktien er meget lavt prissat efter et kursfald på 55 % i 2022.

 

 

 • H+H og selskabets kunder har i en lang periode nydt godt af den ekstremt lave rente. Nu er renten på vej op, og det fører helt naturligt til afmatning i byggeindustrien. Afmatningen ramte først H+H i andet halvår 2022, hvorfor selskabet er kommet flot igennem 2022.
 • 2023 tegner til at blive et mat år med vigende aktivitet og indtjening. EBIT forventes at falde fra rekordniveauet på 455 mio. kr. i 2022 til intervallet 330-400 mio. kr.
 • Rekordniveauet for EBIT blev sikret efter en markant salgsvækst, der dog primært er drevet af salgsprisstigninger for at mitigere effekten af stigende priser på råvarer til produktionen, energi og transport.
 • Udfordringen er, om afmatningen fortsætter ind i 2024 og eventuelt også videre frem. Risikoen er til stede, selvom det er et faktum, at der er et enormt behov for opførsel af nye boliger til overkommelige priser på kernemarkederne i UK, Tyskland og Polen, jævnfør målsætninger fra regeringerne i UK og Tyskland.
 • H+H står i en stærk position, efter at man siden 2014 har foretaget 24 opkøb. Disse er blevet integreret og har udvidet antallet af fabrikker til 32 fordelt på kernemarkederne og en enkelt i Schweiz. Geografisk dækker fabrikkerne optimalt.
 • H+H vedligeholder og optimerer løbende fabrikkerne, så de bliver mere effektive og bæredygtige.
 • H+H har opnået skala, synergier, sikret pricing-power og en status som en af de største aktører på de tre kernemarkeder.
 • Hele sektoren er som H+H udfordret. H+H har dog en stærk finansiel position med en gearing på kun 0,7 x EBITDA, hvilket finansielt giver råderum til at foretage nye opkøb – og nu til billigere priser. Det er optimalt for de langsigtede perspektiver.
 • 2023 bliver et overgangsår for H+H. Det er dog usikkert, om de gode tider vender tilbage allerede fra 2024, da det vil afhænge af inflationen og renteudviklingen.
 • Imidlertid skal man som investor huske på, at gode køb ofte gøres i dårlige tider. I 2021 steg aktiekursen 74 %. I 2022 faldt aktiekursen 55 %. 
 • Vi forventer ikke, at aktien kan blive ret meget billigere, da megen skepsis nu synes indregnet i aktiekursen. Worst case er naturligvis, hvis afmatningsperioden kommer til at strække sig over mange år. Det er uomtvisteligt, at behovet for opførsel af nye boliger er stort især på kernemarkederne. Nu skal H+H ”blot” sikre sig at få del i de kommende opgaver til fornuftige priser.
 • Kortsigtet er investorinteressen for aktien lav, hvilket holder aktiekursen nede. Langsigtet kan der være en stor upside.

 

Hele analysen kan læses her.  

 

 

 

 

 

Analysen er udarbejdet af Aktieinfo, der modtager et honorar fra selskabet for det udførte analysearbejde. Konklusion og anbefaling er alene udtryk for Aktieinfos vurdering, og selskabet kan ikke påvirke anbefaling og kursmål. I øvrigt henvises til ansvarsfraskrivelsen på sidste side af analysen.
Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Tilmeld dig GRATIS nyhedsbrev
Luk
Få gratis nyhedsbrev om aktier, investeringer, analyser, trends og porteføljer.