Bemærk at denne analyse er udarbejdet af Aktieinfo, der modtager et honorar fra selskabet for det udførte analysearbejde. Konklusion og anbefaling er alene udtryk for Aktieinfos vurdering, og selskabet kan ikke påvirke anbefaling og kursmål. I øvrigt henvises til ansvarsfraskrivelsen på sidste side af analysen.

 

 

H+H - aktieanalyse den 06-04-2018

 

Kurs på analysetidspunktet: 125

 

Anbefaling:

Kort sigt (0-6 måneder): : Afvent aktietegning for køb (før Hold) 

Langt sigt (12-18 måneder: Køb (uændret)

 

 

I 2017 løftede H+H EBITDA-resultatet før særlige poster til 242 mio. kr., hvilket er lidt over selskabets egen guidance for året. Salget steg dog kun 2,7 % i lokale valutaer, hvilket er lidt lavere end forventet i den seneste guidance.

 

For 2018 forventer ledelsen betydelig fremgang i indtjeningen, idet EBITDA før særlige udgifter på -60-70 mio. kr. indikeres til 350-390 mio. kr.- dvs. en betydelig fremgang fra 242 mio. kr. Organisk ventes salget at stige med 5 % opgjort i lokale valutaer. Baseret på ledelsens skøn, som vi finder opnåeligt, handles aktien til P/E 2018E (125:9,4) på 13,3. Det er lavere end det generelle danske niveau på børsen.

 

To opkøb udvider produktpaletten til også at omfatte kalksandsten, der anvendes i indervægge ved etagebyggeri. Det kan løfte såvel salget som indtjeningen, da væksten i storbyerne øger etagebyggeriets andel. Gasbeton er orienteret mod tæt-lavt byggeri. Købene omfatter Grupa Silikaty i Polen og HDKS med primære aktiviteter i Tyskland og sekundært i Schweiz. Schweiz er et helt nyt marked for H+H, og man kunne derfor forestille sig, at porebeton også vil blive forsøgt markedsført (krydssalg).

 

Rusland er fortsat et udfordrende marked med svag tilbagegang. Uanset at det kan tage tid, før landet kommer på økonomisk fode igen, så er der et enormt behov for nybyggeri. Landet har tradition for at anvende porebeton ved nybyggeri. H+H er en teknisk stærk men lokal aktør placeret i området ved Skt. Petersborg, så det russiske marked kan på langt sigt blive åbnet, men det vil kræve store investeringer i fabriksanlæg. Indtil videre er Rusland en vent-og-se situation.  

 

I Polen er der udsigt til endnu et godt år.

 

Storbritannien er fortsat selskabets absolut vigtigste marked. En række regeringsinitiativer for at støtte nybyggeriet løber frem til mindst 2021, hvilket vil kunne fastholde høj aktivitet i afsætningen for H+H. Brexit er dog en usikkerhedsfaktor på langt sigt.

 

Den største risikofaktor er udviklingen i boligbyggeriet og den økonomiske vækst i Nordvesteuropa. Renten er derfor central.

 

For at finansiere det seneste opkøb vil selskabet rejse netto 500 mio. kr. via en emission, hvilket der stilles forslag om til beslutning på generalforsamlingen den 19-04. Alt andet lige vil emissionen føre til et kortsigtet nedadrettet pres på aktiekursen.

 

Vi ser fortsat meget positivt på selskabets langsigtede udviklingsmuligheder, da H+H er førende inden for porebeton og nu tilføjer fabrikation af kalksandsten. Ekspansionen understreger, at tiden med krise er et overstået kapitel og nu går det fremad.

 

Hele analysen kan læses via dette link.


Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.