Analysen er udarbejdet af Aktieinfo, der modtager et honorar fra selskabet for det udførte analysearbejde. Konklusion og anbefaling er alene udtryk for Aktieinfos vurdering, og selskabet kan ikke påvirke anbefaling og kursmål. I øvrigt henvises til ansvarsfraskrivelsen på sidste side af analysen.

 

Aktieanalyse af H+H den 04-09-2020

 

Kurs på analysetidspunktet: 123

 

Anbefaling:

 

Kort sigt: Hold

 

Langt sigt: Køb

 

H+H blev hårdt ramt af lock-down perioden i UK. Øvrige markeder har derimod udviklet sig flot. Samlet faldt salget 11 % i første halvår. Indtjeningen imponerer trods udfordringer i Q2. Ny guidance for 2020 er lanceret.  

      

  • Kernemarkederne i UK, Tyskland og Polen står for ca. 83 % af koncernens salg. UK har været nedlukket det meste af Q2, hvilket har ramt H+H hårdt. Udfordringen er håndteret godt, idet øvrige markeder har udvist organisk vækst. Ledelsen har styret omkostningerne stramt, hvorfor man samlet er kommet helskindet igennem den vanskelige periode.
  • Alle tre fabrikker i UK er igen i drift, og der meldes om fornyet efterspørgsel efter byggematerialer i landet. Den britiske regering har indført tiltag for at understøtte byggesektoren.
  • Det tyske marked har klaret sig godt igennem krisen med normal drift og en organisk salgsvækst i Q2 på 6 % som følge af stigende priser og et stabilt salgsvolumen. I Polen opleves stigende konkurrence inden for kalksandsten, men ellers går det rigtig godt her. Norden, Benelux og Schweiz har haft en organisk salgsfremgang på 5 % i Q2.
  • EBIT-resultatet endte på 57 mio. kr. i Q2 og 142 mio. kr. for halvåret. Nettoresultatet landede på 102 mio. kr. – en nedgang på 26 mio. kr. Baseret på seneste 12 måneders indtjening handler aktien til en P/E på 17,8 og et kurs/indre værdi forhold på 1,5. For indeværende år forventer vi en delvis genopretning af indtjeningen, og vi estimerer derfor et resultat pr. aktie for året på 11,1 kr., hvorved P/E 2020 kan estimeres til 11,1. Aktien er billig set i forhold til gennemsnittet for danske aktier.
  • H+H gør det godt, men selskabet er konjunkturfølsomt og afhængig af udviklingen i byggeriet. UK udgør normalt omkring en tredjedel af koncernomsætningen, og henset til Brexit og en anstrengt britisk økonomi forekommer det fair, at aktien skal handles med en vis discount.   
  • Investeringerne i år reduceres, og en planlagt opførelse af en ny kalksandstensfabrik i Reda nær Gdansk er udskudt til 2021. Opgradering af produktionsudstyret er nødvendigt efter år med nedslidning. Det vil kræve øgede investeringer fremadrettet.
  • H+H er kommet godt igennem krisen, men risici består. Risikoen drejer sig eksempelvis om fornyet priskonkurrence, men konkurrenterne i markedet (Xella, Tarmac, Forterra og Solbet) synes p.t. enige om at holde priserne oppe. Største risiko er udviklingen i byggesektoren, der dog begunstiges af den ekstremt lave rente.  
  • Efter en voldsom optur siden seneste analyse ultimo marts sænker vi vores kortsigtede anbefaling fra køb til hold. Langsigtet opretholder vi køb.

 

Hele analysen kan læses via dette link.

 
Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.

Klik her for at acceptere
Tilmeld dig GRATIS nyhedsbrev
Luk
Få gratis nyhedsbrev om aktier, investeringer, analyser, trends og porteføljer.