Analysen er udarbejdet af Aktieinfo, der modtager et honorar fra selskabet for det udførte analysearbejde. Konklusion og anbefaling er alene udtryk for Aktieinfos vurdering, og selskabet kan ikke påvirke anbefaling og kursmål. I øvrigt henvises til ansvarsfraskrivelsen på sidste side af analysen.

 

Aktieanalyse af H+H den 03-09-2021

 

Kurs på analysetidspunktet: 237

 

Aktievurdering:
Kursudvikling 0-6 mdr.: 220 – 260

Kursudvikling 12-18 mdr.: 260 – 300

 

2020 var et godt år for H+H, men 2021 står til at blive endnu bedre. Vækst på alle kernemarkeder har sikret rekordindtjening i første halvår. For anden gang i år har H+H løftet forventningerne til 2021.     

  

  • H+H er en ledende aktør på kernemarkederne i UK, Centralvesteuropa og Polen, hvor man er nr. 1 i markedet eller en stærk nr. 2. Det giver fordele omkring stordrift med pricing-power både overfor kunderne og på købersiden.

 

  • Første halvår er forløbet bedre end forventet. Omsætningen steg i H1 med 13,7 % til 1.478 mio. kr. Indtjeningen fulgte med op og sikrede et EBIT-resultat på 189 mio. kr. svarende til en overskudsgrad (EBIT) på 13 % (op fra 11 %). Nettoresultatet steg til 142 mio. kr. svarende til et overskud pr. aktie på 7,9 kr. Baseret på seneste 12 måneders indtjening handler aktien til en P/E på 15. Det er lavt set i forhold til niveauet for danske aktier. Regnskabet for første halvår må betegnes som særdeles flot.

 

  • For anden gang i år løfter selskabet forventningerne til 2021. Aktieinfo anser estimatet for konservativt, og derfor udelukker vi ikke endnu en opjustering for året.

 

  • Gælden er blevet nedbragt til 149 mio. kr. Man råder over en uudnyttet kreditfacilitet på 1,1 mia. kr. Det giver råderum til en fortsættelse af de senere års opkøbsstrategi. Strategien er fortsat at udvide aktiviteterne i Tyskland og Polen og nærtliggende lande både organisk og via opkøb.

 

  • Behovet for nybyggeri er stort på kernemarkederne. I UK har regeringen som mål at opføre 300.000 nye boliger årligt. Også i Tyskland er behovet for nybyggeri stort. H+H står stærkt med sine to komplementære produkter – porebeton og kalksandsten, der kan bruges til både lavt- og etagebyggeri. Sidstnævnte er der er stort behov for i storbyer. Produkterne udmærker sig ved en nem montering, et godt indeklima, god isoleringsevne, høj brandsikkerhed, god akustik og lav lønudgift ved opstilling.

 

  • H+H tilbyder at være med i hele byggeprocessen via tilbud om helhedsløsninger, deraf mottoet: ”Partners in Wall Building”.

 

  • De ydre udfordringer er konkurrencen og prisudviklingen på råmaterialer. H+H er afhængig af udviklingen på boligmarkedet – især omkring nybyggeri. Lav rente er altid godt for byggeerhvervet.

 

  • Aktien egner sig godt til at ligge i en langsigtet portefølje. Trods en markant kursfremgang i år er aktien fortsat billig.

 

Hele analysen kan læses via dette link.
Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.

Klik her for at acceptere
Tilmeld dig GRATIS nyhedsbrev
Luk
Få gratis nyhedsbrev om aktier, investeringer, analyser, trends og porteføljer.