H+H - aktieanalyse den 03-04-2017

 

Kurs på analysetidspunktet: 98

 

Anbefaling:

Kort sigt (0-6 måneder): Køb

Langt sigt (12-18 måneder: Køb

 

 

H+H mere end fordoblede nettoresultatet i 2016.

 

Fald i værdien på GBP, PLN og RUB ramte H+H hårdt sidste år. Set i dette lys er det des mere imponerende, at nettoresultatet blev mere end fordoblet fra 39 til 89 mio. kr.

 

H+H har nu for alvor lagt de hårde år efter Finanskrisen bag sig. Man er blevet ”herre i eget hus” takket være løbende nedbringelse af bankgælden. Det er positivt, at der er forhandlet en ny aftale om banklånet på plads med Danske Bank gældende frem til marts 2020. Det giver ledelsen ro til at fortsætte den positive udvikling i driften, ligesom der på ny er plads til opkøb, hvis et godt tilbud måtte vise sig.

 

Kapacitetssituationen styres stramt fra ledelsens side, ligesom man er i tæt kontakt med de største kunder for konstant at kunne levere alle de efterspurgte produkter. H+H optimerer via effektiviseringer værdikæden for at tilføre kunderne værdi. Det sker bl.a. via effektive leveringer, tilpassede produkter og konkurrencedygtige priser.

 

Konkurrencen er hård, men H+H kan som en af markedslederne forsøge at bidrage til prisdannelsen. Det er i 2016 lykkedes at opnå bedre salgspriser på flere markeder, og det har fuldt ud kompenseret for de stigende udgifter til råvarer.

 

Storbritannien er selskabets absolut vigtigste marked med en andel af salget på 47 %. Brexit har udelukkende haft negativ effekt via faldet i værdien på GBP. Selskabets aktivitet i landet er forblevet høj, og der burde være mulighed for et fortsat højt aktivitetsniveau trods usikkerheden omkring Brexit-processen. Boligsituationen i landet tilsiger behov for et stort omfang af nybyggeri i de kommende år. Brug af porebeton-elementer ved opførelse af nye huse er velindarbejdet i dette land.

 

De igangsatte effektiviserings- og besparelsestiltag virker efter hensigten og bidrager klart til at forbedre lønsomheden.

 

Selskabet fokuserer på en enkelt produktkategori og er derfor stringent orienteret mod dette ene segment. Det øger risikoen i selskabet, men strukturen indebærer, at ledelsen hurtigt og effektivt kan styre ressourcerne i et segment, hvor man teknisk og markedsmæssigt står stærkt. Aktiviteten og konkurrencen kræver nemlig stram styring (hands-on management).

 

For 2017 forventer vi kun en lille fremgang i nettoindtjeningen trods ledelsens udmelding om en organisk salgsvækst i lokale valutaer på +5-7 %.

 

Den største risikofaktor er udviklingen i boligbyggeriet og den økonomiske vækst i selskabets aftagerlande.

 

Vi ser positivt på selskabets langsigtede udviklingsmuligheder.

 

Hele analysen kan læses via dette link.
Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.

Klik her for at acceptere
Tilmeld dig GRATIS nyhedsbrev
Luk
Få gratis nyhedsbrev om aktier, investeringer, analyser, trends og porteføljer.