Bemærk at denne analyse er udarbejdet af Aktieinfo, der modtager et honorar fra selskabet for det udførte analysearbejde. Konklusion og anbefaling er alene udtryk for Aktieinfos vurdering, og selskabet kan ikke påvirke anbefaling og kursmål. I øvrigt henvises til ansvarsfraskrivelsen på sidste side af analysen.

 

 

GomSpace - aktieanalyse den 27-02-2018

 

Kurs på analysetidspunktet: 68 SEK

 

Anbefaling:

Kort sigt: Køb

Langt sigt: Køb

 

 

GomSpace gør sig klar til et boom i 2020’erne – aktien har derfor en langsigtet profil   

 

GomSpace ruster sig for at opnå fuld effekt at sit enorme udviklingspotentiale, som sandsynligvis kommer til at udfolde sig på markedet for nanosatellitter i 2020’erne. Denne situation indebærer imidlertid også høj risiko, da der er tale om en ny branche med vækstrater indikeret til gennemsnitligt 70 % årligt i de kommende år. Hvis alt går vel, vil der blive tale om ”disruption” af det bestående marked for store, dyre satellitter. Priserne på nanosatellitter er nemlig så lave, at brug til helt nye kommercielle formål vil udvide markedet markant.

 

De hidtil gængse satellitter koster milliarder af dollars at udvikle, opsende og drive. Med priser ned til ca. 1 mio. kr. for en nanosatellit åbnes helt nye former for anvendelse af satellitter. Satellitetoday.com skønner, at der om ti år vil være 6.200 nanosatellitter i cirkulation mod blot 158 i 2014. Branchemediet MarketsandMarkets skønner, at markedet vil vokse fra 1,2 mia. USD i 2017 til 3,5 mia. USD i 2022. GomSpace søger ved sin indsats i produktudvikling og med etablering af serieproduktion at udvide sin markedsandel fra 15 %.  

 

For at ekspandere er der sidste år blevet åbnet salgs- og projektkontorer i Washington og Singapore. USA er nemlig det største marked (70 %), men Asien rummer også et stort potentiale. Regeringer i en række lande er begyndt at støtte og fremme brugen af nanosatellitter, da man erkender den nye teknologis fordele og store udviklingsmuligheder. 

 

Hidtil har GomSpace satset på produktion af satellitter og delsystemer hertil for at undgå konkurrence med kunder, som tilbyder services. Undtagelsen er servicetilbud vedrørende overvågning af fly, hvor man er ledende aktionær i Aerial & Maritime, der fra 2018 vil dække 112 lande rundt ækvator. Med etablering af et nyt datterselskab i Luxembourg bevæger selskabet sig dog ind på serviceområdet, der vurderes at kunne bidrage positivt til salg og indtjening. Små kunder kan dermed tilbydes pakkeløsninger. 

 

2017 var et underskudsgivende år. Vi forventer også røde tal i 2018, men fra 2019 og frem burde der være udsigt til sorte tal på bundlinjen. Vækststrategien koster mange penge, og derfor må investorerne forvente, at der også i 2018 vil blive hentet ny kapital på børsmarkedet, selv om der ikke er udsendt nogen meddelelse herom. Det kan presse kursen kortvarigt, men efter et fald fra kurs 127 til nu 68 synes aktien at være en opsamlingsmulighed for langsigtede investorer, der har tid og råd til at vente på opfyldelsen af målene i 2021. Ambitionen lyder på et salg på 820 mio. SEK (96 mio. SEK i 2017) og en bruttomargin på pænt over 50 %. Personalet påregnes udvidet til 350. Her er man i 2017 nået op på 176 (119 opgjort på fuldtidsbasis mod 45 året før). Køb er vores konklusion.

 

Hele analysen kan læses via dette link.
Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Tilmeld dig GRATIS nyhedsbrev
Luk
Få gratis nyhedsbrev om aktier, investeringer, analyser, trends og porteføljer.