Analyse af GomSpace den 26-06-2017

 

Kurs på analysetidspunktet: 69 SEK

 

Anbefaling:

Kortsigt (0-6 måneder): Køb

Langt sigt (12-18 måneder): Køb

 

GomSpace er en særdeles spændende vækstaktie

 

Afkastpotentialet står godt mål med risikoen trods en betydelig kursstigning siden børsintroduktionen. Hvis alt går vel, og selskabet opnår de finansielle mål i 2021 uden afbræk i salget eller kvalitetsproblemer med de opsendte satellitter, kan aktien rumme et interessant upside potentiale. Det skal bemærkes, at aktien er noteret på First North Premier i Stockholm. Likviditeten i aktien er endnu begrænset i omfang men heldigvis markant stigende. Investering i aktien bør indpasses i forhold til selskabets 5 årige tidsramme for ekspansion, altså en langsigtet placeringsmulighed

 

GomSpaces produkter henvender sig til nye nicher i det store marked for satellitter. Markedet er ungt, idet der i 2009 kun blev opsendt 26 nanosatellitter. I 2014 var tallet steget til 158 styk. Branchemediet MarketsAndMarkets skønner, at der i 2020 vil være opsendt 2-3.000 nanosatellitter, og at markedet kan vokse fra 890 mio. USD i 2015 til 2,52 mia. USD i 2020.

 

Selskabet er i færd med at disrupte satellitmarkedet med langt lavere priser, hvilket vil øge brugen af nanosatellitter. USA er det vigtigste enkeltmarked (70 %), hvorfor man har åbnet et salgs- og projektudviklingskontor i Washington. Asien serviceres fra et nyåbnet kontor i Singapore. EU har vedtaget nye budgetter til European Space Agency, ligesom der forventes stigende investeringer i nanosatellitter jf. ”Horizon 2020” udviklingsprogrammet.

 

GomSpace har i år formået at indgå aftaler om samarbejder og nye ordrer på et udmærket niveau, og selskabets ordrebog er på det højeste niveau nogensinde.

 

I takt med en stigende ordreindgang er der udsigt til en betydelig fremgang i aktivitetsniveauet og indtjeningen frem mod 2021, hvor GomSpace forventer at nå op på en omsætning på ca. 820 mio. SEK (70 % gennemsnitlig årlig vækstrate). Denne Guidance relaterer sig til informationerne i Børsprospektet fra sommeren 2016, og indtil videre har GomSpace ikke ændret på disse mål.

 

Hele analysen kan læses via dette link.

 
Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Tilmeld dig GRATIS nyhedsbrev
Luk
Få gratis nyhedsbrev om aktier, investeringer, analyser, trends og porteføljer.