GomSpace - aktieanalyse den 11-12-2017

 

Kurs på analysetidspunktet: 94 SEK

 

Anbefaling: Afvent Køb

 

 

GomSpace gør sig klar til et boom i 2020’erne – aktien har derfor en langsigtet profil   

 

GomSpace er en særdeles interessant og spændende aktie med et enormt udviklingspotentiale, som skal udfolde sig i 2020’erne. Denne situation indebærer imidlertid også en høj risiko, da der er tale om en ny branche. Vækstmulighederne er fantastiske på stribevis af nye områder, og fokus er kommercielle formål, hvor efterspørgslen vil drive udviklingen frem. Der vil også blive tale om erobring af opgaver fra de eksisterende satellitter (disruption). Trumfkortet er et prisniveau på en brøkdel set i forhold til det tidligere satellitmarked.

 

Selskabets produkter åbner helt nye former for anvendelse af satellitter. Satellitetoday.com skønner, at der om ti år vil være 6.200 nanosatellitter i cirkulation. Antallet af opsendelser i 2014 var på blot 158 styk. Branchemediet MarketsandMarkets skønner, at markedet vil vokse fra 1,2 mia. USD i år til 3,5 mia. USD i 2022. GomSpace søger ved sin indsats i produktudvikling og med etablering af serieproduktion at fastholde markedsandelen på 15 % og udvide den yderligere.  

 

Selskabet er fortsat orienteret mod Europa. For at ekspandere er der i år etableret salgs- og projektkontorer i Washington og Singapore. USA er nemlig det største marked (70 %), men Asien rummer også et stort potentiale. Regeringer i en række lande er begyndt at støtte og fremme brugen af nanosatellitter, da man erkender den nye teknologis fordele og store udviklingsmuligheder. 

 

GomSpace ønsker at forblive producent af satellitter og delsystemer hertil. Man ønsker at undgå konkurrence med kunder som tilbyder services. Undtagelsen er servicetilbud vedrørende overvågning af fly, hvor man dels er ledende aktionær i Aerial & Maritime, der fra 2018 vil dække 112 lande rundt ækvator, og et nyt datterselskab i Luxembourg som må formodes at starte lignende services globalt.

 

Ledelsen har ikke fremlagt nogen form for guidance, hvilket er forståeligt henset til stor usikkerhed for et så ungt firma i en dynamisk branche. Strategien sigter mod at opbygge en stærk produkt- og produktionsplatform, som kan håndtere høj vækst og klare levering af store serier af nanosatellitter fra 2020. Her har ledelsen angivet en bred indikation for selskabets ønskede format, nemlig at GomSpace i 2021 skal nå op på en omsætning på ca. 820 mio. SEK (70 % gennemsnitlig årlig vækstrate mod markedets 24 %). Denne Guidance fremgår af Børsprospektet fra sommeren 2016. Personalet påregnes udvidet til 350, og her er man i Q3 nået til 109 (fuld tid).

 

Hele analysen kan læses via dette link.
Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.

Klik her for at acceptere
Tilmeld dig GRATIS nyhedsbrev
Luk
Få gratis nyhedsbrev om aktier, investeringer, analyser, trends og porteføljer.