Bemærk at denne analyse er udarbejdet af Aktieinfo, der modtager et honorar fra selskabet for det udførte analysearbejde. Konklusion og anbefaling er alene udtryk for Aktieinfos vurdering, og selskabet kan ikke påvirke anbefaling og kursmål. I øvrigt henvises til ansvarsfraskrivelsen på sidste side af analysen.

 

 

GomSpace - aktieanalyse den 11-06-2018

 

Kurs på analysetidspunktet: 75 SEK.

 

Anbefaling:

Kort sigt: Køb

Langt sigt: Køb

 

 

Skift til serieproduktion vil belaste i 2018 og 2019. Enormt potentiale på langt sigt. En ny strategiplan præsenteres i efteråret. Aktien er langsigtet med high risk/return profil    

 

Selskabet færdiggør i år nye produktionsfaciliteter til serieproduktion af nanosatellitter (350 styk årligt). Dermed skiftes fra håndværk til industriel fabrikation med brug af moduler for kernefunktioner. Personalestaben er udvidet med 10 % i Q1. Men udgifterne kommer før indtægterne, og der må påregnes et stort underskud igen i år. Udfaldet i 2019 afhænger af indkøringen af de nye produktionsfaciliteter. Der skal tages fat på store ordrer med satellitter til netværk. Det er fremtiden. Ordrebogen er på 723 mio. SEK. Hvis alt går vel, vil der blive tale om ”disruption” af det bestående marked for store, dyre satellitter.

 

Store, traditionelle satellitter er stadigvæk projekter i milliardklassen (opgjort i USD). Prisen på en nanosatellit starter ved 1 mio.kr. og øges i takt med kravene. Hertil kommer prisen for opsendelsen mv. I 2016 blev der opsendt ca. 100 og i 2017 ca. 300 styk. Et skøn taler om en bestand på over 6.200 styk om ti år. Den årlige vækst for årene 2017-22 skønnes til 24 %, og markedet vil dermed vokse fra 1,2 mia. USD i 2017 til 3,5 mia. USD i 2022. Nanosatellitter prøver at ”disrupte” og udvide det eksisterende marked.

 

I 2017 åbnede man salgs- og projektkontorer i Washington og Singapore. USA udgør 51 % af markedet og Asien står for 15 %. Regeringer er begyndt at støtte og fremme brugen af nanosatellitter, da man erkender teknologiens store udviklingsmuligheder. Regulering er også ved at blive sat i system, og den proces hilser GomSpace velkommen, da det vil kunne forhindre ulykker og svindel.

 

GomSpace satser på at optræde som fabrikant af satellitter og delsystemer (hard- og software). Man vil ikke konkurrere med mulige kunder ved at tilbyde services til End Users. Inden for GPS baserede data har ledelsen dog besluttet selv at etablere en virksomhed i Luxembourg inden for overvågning af fly ved hjælp af signaler udsendt fra transpondere. I forvejen deltog man som ledende aktionær i det nye selskab Aerial & Maritime, der fra 2018 vil tilbyde dækning af 112 lande nær ved ækvator.

 

Ambitionen ved børsintroduktionen i juni 2016 var store mht. udviklingen frem til 2021: et salg på 820 mio. SEK og en bruttomargin på 65 % (efterfølgende nedsat til over 50 %). Personalet skulle udvides til 350. En ny 2023 plan udarbejdes, og forhåbentlig indgår der milepæle. Investorerne vil have mindre usikkerhed om det dynamiske forløb. Fasen med cash burn fortsætter og vil formentlig kulminere i Q3 eller Q4 i år. Langsigtet køb for risikovillige investorer med mindst 3 års horisont er vores konklusion.

 

Hele analysen kan læses via dette link.
Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.

Klik her for at acceptere
Tilmeld dig GRATIS nyhedsbrev
Luk
Få gratis nyhedsbrev om aktier, investeringer, analyser, trends og porteføljer.