Aktieanalyse af GomSpace 08-03-2024

 

Kurs på analysetidspunktet: 4,3 SEK

 

Aktievurdering:


Kursudvikling 0-6 mdr.: 3 – 6

Kursudvikling 12-18 mdr.: 3 - 8

 

 

 

GomSpace opnåede et frit cast-flow på 21 mio. SEK i Q4. Omsætningen i 2023 nåede et rekordhøjt niveau. Målet er fortsat at blive frit cash-flow positiv i andet halvår 2024.

 

  • Q4 og årsregnskabet var opløftende, idet selskabet leverede på den lagte strategi. Produktsalget er klart stigende og nåede et niveau på 96 mio. SEK mod 60 mio. SEK året før. GomSpace er de højeste indtjeningsmarginer på produktsalget, hvor der desuden er stor skalerbarhed.
  • Det er lykkedes at få det første gennembrud i salget i Nordamerika, der står for halvdelen af satellitmarkedet.
  • Samarbejdet med Startical i Spanien er blevet genoptaget med tildeling af en ordre på 46-52 mio. SEK. Desuden er alle tidligere tvister blevet afklaret. Det er et vigtigt forhold, da vi i tidligere analyser har påpeget, at tvisten i værste fald kunne ende i en retssag. Nu ser parterne fremad, og den nye ordre kan være den første i en række af nye ordrer fra denne kunde (Aktieinfos postulat).
  • GomSpace er via et Joint-Venture med Ellipse Partners kommet i betragtning til en ordre på hele 59 mio. EUR (660 mio. SEK) til et projekt i Indonesien. Ordren er betinget af, at Indonesien kan opnå finansiering af den totale ordre på 150 mio. EUR. En afklaring ventes i nær fremtid. Denne ordre kan blive en game-changer, men dog med usikkerhed, indtil den bliver endelig.
  • Den likvide reserve er pr. årsultimo på 61 mio. SEK, hvilket kun rækker til en gang i andet halvår, hvor det fortsat er målet at opnå et positivt frit cash-flow.  
  • Ordreindgangen steg i Q4 med 103 mio. SEK og udgør 156 mio. SEK.
  • Det er positivt, at GomSpace leverer, hvad der stilles i udsigt. GomSpace har nu en mere ydmyg tilgang til markedet – man sælger kun, hvis det er lønsomt. Det holder væksten nede, men forbedrer indtjeningen.
  • Strategien med partneraftaler åbner for salg på nye markeder i Nordamerika og Asien, samt krydssalg af produkter og tjenester.  
  • Indtil videre kan det konkluderes, at den lagte strategi følger og giver de første spæde tegn på lønsom drigt. Det skal lykkes at sikre et positivt frit cash-flow positiv i anden halvdel af 2024, og det skal lykkes at leve op til kravene fra EIB for udbetaling af en lånetranche på 6 mio. EUR for at sikre driften ud over 2024. Lykkes alt dette, kan det igen blive sjovt at være aktionær i GomSpace.
  • Forudsat at tingene lykkes, ser vi potentiale i aktien (ordren fra Indonesien kommer i hus), mens den nedre del af kursmålet er udtryk for, at ordren ikke tildeles GomSpace. Kursudviklingen drives at nyheder om nye ordrer, og heldigvis er GomSpace blevet langt mere kommunikative. High risk/high reward.

 

Hele analysen kan læses via dette link.

 

 

Analysen er udarbejdet af Aktieinfo, der modtager et honorar fra selskabet for det udførte analysearbejde. Konklusion og anbefaling er alene udtryk for Aktieinfos vurdering, og selskabet kan ikke påvirke anbefaling og kursmål. I øvrigt henvises til ansvarsfraskrivelsen på sidste side af analysen.
Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Tilmeld dig GRATIS nyhedsbrev
Luk
Få gratis nyhedsbrev om aktier, investeringer, analyser, trends og porteføljer.