Analysen er udarbejdet af Aktieinfo, der modtager et honorar fra selskabet for det udførte analysearbejde. Konklusion og anbefaling er alene udtryk for Aktieinfos vurdering, og selskabet kan ikke påvirke anbefaling og kursmål. I øvrigt henvises til ansvarsfraskrivelsen på sidste side af analysen.

 

 

GomSpace - aktieanalyse den 04-09-2019

 

Kurs på analysetidspunktet: 9,5 SEK.

 

Anbefaling:

Kort sigt: Køb

Langt sigt: Køb

 

 

 

Indtjeningen er spoleret af afbræk for to store opgaver. Den ene er sat på pause, og den anden udskudt. Investorerne fokuserer på konsekvenser og risiko, selv om pengene fra den store aktietegning giver modstandskraft. Børskursen er bombet tilbage til starten i juni 2016. For risikovillige investorer udgør det en spændende case. High Risk/Return.

  • Udviklingen i 2018 og videre ind i 2019 er blevet ramt hårdt af økonomiske problemer hos den største kunde, Sky and Space Global. Ordren herfra er nu sat i stå, mens der afventes mulighed for genoptagelse af en revideret aftale. Bemandingen er skåret ned med 80 til 150 ansatte ultimo året. Dårlig udnyttelse af kapaciteten vil medføre et stort underskud (vores skøn: 90 mio. SEK). Cash burn vil dog blive reduceret lidt til reelt ca. 150 mio. SEK i år og videre ned mod 50-75 mio. SEK i 2020 (vores skøn).

 

  • Der er opnået vigtige ordrer hos ESA inden for højteknologiprojekter. Det vil styrke selskabets know how og kompetence. På de indre linjer er der gennemført en styrkelse af ledelsesgruppen. Lars Alminde (central figur ved stiftelsen) er ansat som chief commercial officer. Ledelsens fokus er kortsigtet samlet om cash flow og organisationens effektivitet.  

 

  • Opgaven består i at få standset tabene uden at skære så hårdt ned i personalestaben, at man mister sin konkurrenceevne. Her søger man at udvikle egne komponenter og moduler for at få fleksibilitet, effektivitet og hurtighed i produktionen. Samtidig skal indsatsen videreføres for at skaffe netværksordrer (serieproduktion). Best case vil være, at de to store projekter opnår finansiering, så de kan gennemføres. Et tredje, mindre projekt kører videre uden afbræk. Det er afgørende, at GomSpace ikke i denne situation for alvor overhales af konkurrenterne, idet fremtidens markedsudvikling vil finde sted inden for netværk. Man SKAL være med i front igen for at kunne fremvise referenceprojekter og blive i stand til at vinde de næste ordrer.  

 

  • Det langsigtede potentiale for nanosatellitter er enormt. Ledelsens ambition (september 2018) er at præstere en omsætning i 2023 på 1,5 mia. SEK med en bruttoavance på mindst 50 %. Produktudvikling af delsystemer og satellitternes egenskaber pågår konstant. Konkurrenceevnen ligger i et udgiftsniveau på en brøkdel af de nuværende for geostationære satellitter. Lavere udgifter vil udvide markedet med nye former for tilbud, fx tracking af transporter, ligesom Danmark nu selv er i stand til at overvåge hele Grønland.  

 

  • Aktien har fuldstændig mistet sin evne til at begejstre og tiltrække investorer med sans for det særdeles store vækstpotentiale - med high risk som bagsiden af denne medalje. Børskursen er nu tilbage på niveauet ved børsintroduktionen for tre år siden. Det hele skal på sin vis starte forfra men får denne gang afsæt i en langt stærkere platform og fordel af de dyrekøbte erfaringer, som har bekræftet anvendelsesmulighederne for nanosatellitter.  

 

Hele analysen kan læses via dette link.
Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.