Analyse af GomSpace den 04-09-2017

 

Kurs på analysetidspunktet: 67,5 SEK

 

Anbefaling:

Kortsigt (0-6 måneder): Hold

Langt sigt (12-18 måneder): Køb

 

 

Hovedlinjerne for denne analyse er:

 

GomSpace er en særdeles interessant og spændende aktie med et stort langsigtet potentiale. Som altid indebærer et højt afkastpotentiale også en høj risiko. Afkastpotentialet står fortsat i rimeligt mål med risikoen trods en fantastisk kursstigning siden børsintroduktionen sidste år. Investorerne har dog taget forskud på glæderne, og børskursen er dermed blevet både høj og følsom. Det kan forklares med en adfærd hos investorerne, hvor aktierne drænes væk fra markedet og ender med at indgå i langsigtede porteføljer.

 

Selskabets produkter henvender sig til nye nicher i det store marked for satellitter. Satellitetoday.com skønner, at der om ti år vil være opsendt 6.200 nanosatellitter. Antallet af opsendelser i 2014 var på blot 158 styk. Branchemediet MarketsandMarkets skønner for sit vedkommende, at markedet vil vokse fra 1,2 mia. USD i år til 3,5 mia. USD i 2022. GomSpace står godt rustet til at få en god andel af dette nye dynamiske marked.  

 

USA er det vigtigste land (70 %). Asien rummer også et stort potentiale. For at være så tæt som muligt på disse to markeder har GomSpace i år åbnet kontorer i Washington og Singapore. EU har vedtaget en ny budgetramme til European Space Agency, ligesom der forventes stigende investeringer i nanosatellitter jf. ”Horizon 2020” udviklingsprogrammet.

 

GomSpace har i år indgået en række spændende aftaler om samarbejder og nye ordrer. Selskabets ordrebog er på det højeste niveau nogensinde. Ledelsen er fuldt tilfreds med ordrebogen uden at der dog fremlægges tal, og hele firmaet geares op til at klare tempoet.

 

I takt med en stigende ordreindgang er der udsigt til en betydelig fremgang i aktivitetsniveauet og indtjeningen frem mod 2021. Målet til den tid er af ledelsen fastsat til at nå op på en omsætning på ca. 820 mio. SEK (70 % gennemsnitlig årlig vækstrate). Denne Guidance fremgår af informationerne i Børsprospektet fra sommeren 2016, og indtil videre har GomSpace ikke ændret på disse brede mål.

 

Hele analysen kan læses via dette link.

 
Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Tilmeld dig GRATIS nyhedsbrev
Luk
Få gratis nyhedsbrev om aktier, investeringer, analyser, trends og porteføljer.