GomSpace - aktieanalyse den 03-12-2019

 

Kurs på analysetidspunktet: 12,0 SEK.

 

Anbefaling:

Kort sigt: Køb

Langt sigt: Køb

 

 

Ordrebogen svarer til et års salg. Indtjeningen vil næste år blive forbedret med 60 mio. SEK efter en nedskæring på 100 i arbejdsstyrken. Hovedopgaven er at få skub i salget. Hele markedet for nanosatellitter synes at være udfordret.

 

  • 2019 bliver et rædsomt for GomSpace med et stort underskud, cash-burn og en presset likviditetssituation. Markedet for nanosatellitter vurderes af flere branchemedier til at stå over for en stor fremtid, men trods det trækker opsvinget ud. Alle i branchen – både kunderne og konkurrenterne – ser ud til at lide under en udfordret økonomi, og det reducerer væksten. Markedsmulighederne må dog anses for at være til stede, men alle venter på alle. For den unge branche er det vanskeligt at styre sikkert igennem frem til et punkt, hvor et boom i ordrerne vil tage fart. Hos GomSpace gælder det om at holde ud og at udbygge den teknologiske udvikling trods smalhals. Hvis man ikke er i stand til at kunne opretholde sin teknologiske styrke i en fase med forsinkelser og afbræk, så kan det gå galt på sigt.

 

  • Heldigvis har GomSpace også i år opnået en flot andel i ordrerne fra det europæiske rumagentur (ESA). Omfanget udgør 64 mio. SEK. Dermed er selskabets førerposition som leverandør til ESA fastholdt. Indtjeningen på ordrer fra ESA er beskeden, men samarbejdet sikrer finansiering af teknologisk udvikling og viden i topklasse, som efterfølgende kan benyttes til det langt mere lukrative kommercielle virkefelt. Det er her den store upside-chance ligger. Kvalitet er særdeles vigtig for kunder, der ønsker at opsende satellitter. Her bidrager opgaverne for ESA til at ”blåstemple” GomSpace.

 

  • Ledelsesgruppen er i år blevet styrket med ansættelse af Lars Alminde (central figur ved stiftelsen), der nu er chief commercial officer (CCO). Ledelsens fokus er kortsigtet samlet om håndtering af cash flow og organisationens effektivitet samt salg.

 

  • Hovedsigtet er at udvikle egne komponenter og moduler for at få fleksibilitet, effektivitet og hurtighed ind i produktionen. Samtidig skal indsatsen videreføres for at skaffe netværksordrer (serieproduktion). Det er afgørende, at GomSpace ikke i denne situation for alvor overhales af konkurrenterne, idet fremtidens markedsudvikling vil finde sted inden for netværk af satellitter som løsninger til kunden. Man skal derfor forblive i front for at vinde ordrer, der kan fremstå som referenceprojekter og bruges til at vinde de næste ordrer.  

 

  • Ledelsens ambitioner er at øge bruttomarginen til over 50 % allerede i 2021 og salget til 1,5 mia. SEK i 2023. Det virker meget optimistisk. I hvert fald vil det kræve et sandt ordreboom i løbet af meget kort tid. Det er naturligvis muligt, men det kræver, at kundegruppen opnår en betydelig forbedring i deres økonomiske stilling. I en verden med nulrenter burde det være muligt selv for disse relativt nye selskaber (ikke mindst på kundesiden) at hente risikovillig projektkapital.

 

  • GomSpace er en aktie med et højt niveau for risiko og afkast. Visioner om en stor fremtid kan ikke i sig selv genskabe optimismen blandt investorerne. De vil se konkrete resultater i form af nye ordrer, således at der opnås en højere grad af sikkerhed for, at ledelsens mål for 2021-23 kan opnås. Tillidskontoen er udfordret af modgangen. Der skal gang i salget og dermed et positivt nyhedsflow.

 

 

Hele analysen kan læses via dette link.

 
Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.

Klik her for at acceptere
Tilmeld dig GRATIS nyhedsbrev
Luk
Få gratis nyhedsbrev om aktier, investeringer, analyser, trends og porteføljer.