Analysen er udarbejdet af Aktieinfo, der modtager et honorar fra selskabet for det udførte analysearbejde. Konklusion og anbefaling er alene udtryk for Aktieinfos vurdering, og selskabet kan ikke påvirke anbefaling og kursmål. I øvrigt henvises til ansvarsfraskrivelsen på sidste side af analysen.

 

 

Analyse af GomSpace den 02-02-2021

 

Anbefaling:

Kursudvikling 0-6 mdr.: 14 - 20 SEK (før 8-12)

Kursudvikling 12-18 mdr.: 20 – 40 SEK (før 12-20)

 

 

Salgsvækst på 43 % i 2020 – og hele 88 % i Q4 2020. Bruttomarginen overrasker positivt med 24 % som niveau i 2020 og hele 33 % i Q4. Målet om et positivt cash flow på driften blev nået sidste år. GomSpace guider et salg i 2021 på 210-235 mio. SEK, men da ordrebogen er på 210 mio. SEK ultimo 2020, synes salgsmålet at være for konservativt. Vi forventer en opjustering i årets løb. Casen er særdeles interessant.

 

  • I løbet af 2020 er omkostningerne faldet betydeligt som følge af spareplanen iværksat i slutningen af 2019. Medarbejdertallet er blevet reduceret markant, men troen på fremtiden er tilbage og nyansættelser er påbegyndt. Det skyldes sidste års fine salgsvækst, den stigende bruttomargin, at man blev cash-flow positiv på driften og at ordrebogen ligger på et fornuftigt niveau på 210 mio. SEK. GomSpace er igen i stand til at vækste på en lønsom måde.
  • Der er indgået en række opløftende nye ordrer inden for science, og European Space Agency er fortsat selskabets vigtigste kunde. Det skal bemærkes, at salg i USA vokser og nu udgør 16,4 % af koncernsalget. USA er det største marked for nanosatellitbranchen. Andelen af salg til nye kunder er generelt stigende.
  • Cash-flow fra driften er forbedret fra -96 til +41 mio. SEK. Den likvide reserve er vokset 7 % til 135,5 mio. SEK ultimo 2020. En del af forbedringen skyldes dog udskydelse af skatter som følge af Covid-19-pandemien.
  • En af selskabets konkurrenter, Blue Canyon, er blevet købt af det amerikanske selskab Raytheon for ca. 350 mio. USD. Det kan være første tegn på, at nogle af de store aktører har fået øjnene op for markedet for nanosatellitter. Dermed bliver Blue Canyon givetvis en hårdere konkurrent, men sidegevinsterne med opkøbet er øget fokus på branchen, herunder fra andre aktører og nye kunder. Opkøbet kan således være et tegn på, at nanosatellitsegmentet endelig for alvor kan blive udvidet i omfang til gavn for alle aktørerne.
  • Ledelsen guider for 2021 et salg på 210-235 mio. SEK. Med en bestående ordrebog på 210 mio. SEK anser vi selskabets udmelding for konservativ. Vi ser derfor basis for en opjustering senere på året. Ledelsens forsigtige tilgang skyldes givetvis Covid-19 pandemien, der jo sidste år satte meget på pause og førte til forsinkelser/udskydelser i indgåelsen af nye ordrer og opsendelse af satellitter.
  • Langsigtet mener vi GomSpace er en spændende investeringsmulighed, hvor risiko/afkast står godt mål med hinanden. Upsiden kan blive stor, hvis tingene for alvor lykkes for GomSpace. Som investor skal man glemme de kortsigtede kursudsving. Fokus skal være rettet på det lange sigte. Nye kapitaludvidelser kan ikke afvises, men for nærværende forventer vi, at GomSpace kan undgå at hente nye penge, hvis tingene udvikler sig som forventet i de kommende år.

 

Hele analysen kan læses via dette link.

 

 

 
Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.

Klik her for at acceptere
Tilmeld dig GRATIS nyhedsbrev
Luk
Få gratis nyhedsbrev om aktier, investeringer, analyser, trends og porteføljer.