Analysen er udarbejdet af Aktieinfo, der modtager et honorar fra selskabet for det udførte analysearbejde. Konklusion og anbefaling er alene udtryk for Aktieinfos vurdering, og selskabet kan ikke påvirke anbefaling og kursmål. I øvrigt henvises til ansvarsfraskrivelsen på sidste side af analysen.

 

 

Aktieanalyse af GomSpace 22-07-2021

 

Kurs på analysetidspunktet: 19 SEK

 

Aktievurdering:
Kursudvikling 0-6 mdr.: 16 – 22

Kursudvikling 12-18 mdr.: 22 - 40

 

Ny ordre på 147 mio. SEK fra Indra har ført til en ordrebog på hele 338 mio. SEK ultimo halvåret. Det kommercielle segment står for 56 % af den samlede ordrebeholdning, og det er traditionelt på kunder i dette segment, at man har det højeste dækningsbidrag. Aktivitetsniveauet er stigende, og derfor ansættes der på ny i teknologiafdelingen. En udfordret forsyningskæde har ført til knaphed på elektroniske komponenter og længere leveringstider. For helåret fastholdes forventningerne om en omsætning stigende til 245-270 mio. SEK.  

 

  • Specifikt for Q2 skal det fremhæves, at Indra har valgt GomSpace som leverandør til et stort projekt omfattende tre kredsløbsdemonstrationer af nanosatellitter med henblik på etablering af en ny global luftstyringstjeneste fra rummet. Indra er en kommerciel kunde, og i dette forretningssegment er indtjeningsmarginerne traditionelt højest. Bruttomarginen er i Q2 steget fra 11 til 14 %, men som følge af et svagt Q1 er marginen for halvåret faldet fra 18 til 9 %.
  • Som produktionsvirksomhed er GomSpace negativt påvirket af knaphed i forsyningskæderne, hvilket kan føre til længere produktionstid. Ledelsen advarer om, at hvis det fortsætter, rammer man måske den nedre del af det udmeldte interval for salget. Dette ser vi dog kun som en forbigående udfordring. Det vigtigste for os er, at ordrebogen ligger på et flot og højt niveau på 338 mio. SEK. Det sikrer et højt salg både i år og næste år.
  • På omkostningssiden stiger produktionsudgifterne, som følge af knaphed på elektroniske komponenter og råvareprisstigninger. Dette modsvares dog af fald i udgifterne til salg, distribution, udvikling og administration. Nettounderskuddet er derfor reduceret i Q2 fra 24,4 til 11,3 mio. SEK og 23,7 mio. SEK for halvåret.
  • Den likvide reserve udgør pr. statusdagen 102,4 mio. SEK. Vi ser derfor ikke risiko for, at selskabet skal hente ny kapital, idet lønsomheden må forventes at blive styrket fremadrettet henset til den store ordrebeholdning. Vi må dog forvente, at udgifterne kommer til at stige, idet der igen sker nyansættelser i teknologiafdelingen for at følge med den stigende efterspørgsel. GomSpace viste i 2020 evnen til at vækste på en lønsom måned, og ordrebogen for 2021 ser stærk ud. Det lover godt for fremtiden.
  • Langsigtet er GomSpace en spændende investeringsmulighed. Upsiden kan blive meget stor, hvis alt lykkes i de kommende år.

 

Hele analysen kan læses via dette link

 

 

 
Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.

Klik her for at acceptere
Tilmeld dig GRATIS nyhedsbrev
Luk
Få gratis nyhedsbrev om aktier, investeringer, analyser, trends og porteføljer.