Bemærk at denne analyse er udarbejdet af Aktieinfo, der modtager et honorar fra selskabet for det udførte analysearbejde. Konklusion og anbefaling er alene udtryk for Aktieinfos vurdering, og selskabet kan ikke påvirke anbefaling og kursmål. I øvrigt henvises til ansvarsfraskrivelsen på sidste side af analysen.

 

 

GomSpace - aktieanalyse den 13-11-2018

 

Kurs på analysetidspunktet: 24,45 SEK.

 

Anbefaling:

Kort sigt: Afvent chance for rebound

Langt sigt: Køb ved aktietegningen

 

 

 

Stor aktietegning vil påvirke aktiens kursudvikling på kort sigt. Storkunden Sky and Space Global har svært ved at betale for det udførte arbejde. Den nye fabrik til serieproduktion skal indkøres. Produkt- og projektudvikling indebærer store udgifter. Cash Burn i år bliver derfor højt med ca. 175 mio. SEK. Aktien har en langsigtet high risk/return profil    

 

Selskabet har i år startet brugen af helt nye produktionsfaciliteter til seriefremstilling af nanosatellitter (ideelt mål 350 stk. årligt). Dermed skiftes fra håndværk til industriel fabrikation, og der benyttes moduler til kernefunktionerne. Udvidelsen af bemandingen er dæmpet ned i omfang, og staben svarer nu til 189 fuldtidsansatte. For 2018 estimerer vi et underskud før skat på 95 mio. SEK. For 2019 forventede vi tidligere et tæt-på-nul resultat, men problemer for den største kunde er dukket op og udgør en alvorlig trussel. Af den store ordrebog på 735 mio. SEK udgør de problemramte opgaver 623 mio. SEK (85 %).

 

Resten af året skal der fokuseres på gennemførelsen af en stor aktietegning (298 mio. SEK brutto). Det vil belaste aktien hårdt på børsmarkedet, men selskabets risikoprofil vil ved dette trylleslag blive afgørende forbedret. 

 

De kortsigtede problemer dominerer både selskabets indre forhold og investorernes holdning til aktien. Der skal skabes ro og orden igen, hvorefter tilliden udadtil skal genoprettes. Det vil tage tid, og selskabets forretningsmæssige udvikling bliver central i dette forløb.

 

I den nye og forlængede 5 år lange plan anfører ledelsen, at der stiles efter at opnå en omsætning i 2023 på 1,5 mia. SEK. Bruttoavancen skal forinden nå op over 50 %. Til gengæld er der ikke udsigt til at kunne opfylde målet i den foregående plan om en omsætning i 2021 på 820 mio. SEK. Årsagen er angiveligt udsigt til et afbræk eller væsentlig forsinkelse for den første store ordre på et projekt med netværk bestående af mange satellitter. Strategien er fortsat at undgå konkurrence med mulige kunder ved at afholde sig fra at tilbyde services til End Users. Omkring operationel drift af kundernes satellitter er der etableret en dattervirksomhed i Luxembourg med bl.a. overvågning af flysignaler udsendt af transpondere. Selskabet skal her håndtere drift for kunder men ikke selv tilbyde services. Man er dog ledende aktionær (39 %) i firmaet Aerial & Maritime, der i starten vil dække 112 lande ved ækvator.

 

 

Hele analysen kan læses via dette link


Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.