Analysen er udarbejdet af Aktieinfo, der modtager et honorar fra selskabet for det udførte analysearbejde. Konklusion og anbefaling er alene udtryk for Aktieinfos vurdering, og selskabet kan ikke påvirke anbefaling og kursmål. I øvrigt henvises til ansvarsfraskrivelsen på sidste side af analysen.

 

 

Aktieanalyse af GomSpace 10-11-2021

 

Kurs på analysetidspunktet: 12,14 SEK

 

Aktievurdering:


Kursudvikling 0-6 mdr.: 10 – 16

 

Kursudvikling 12-18 mdr.: 16 - 40

 

 

GomSpace har i år vundet to store ordrer til kommercielle kunder. Ordrebogen ligger på et flot niveau på 331 mio. SEK. Desværre hæmmes opgaveudførelsen af knaphed på tekniske komponenter og mangel på ansatte. Det rammer salget negativt, og GomSpace har derfor reduceret årets omsætning til 215-235 mio. SEK. Cash-burn fortsætter, og den likvide reserve er skrumpet til 68,5 mio. SEK.

  • Det haster med at få faktureret kunderne for udført arbejde, så den likvide reserve kan blive styrket. Ellers er der stor risiko for, at GomSpace enten må optage lån, foretage en rettet emission eller en emission, hvor man må bede de nuværende aktionærer om nye penge. Sidstnævnte vil blive en stor udfordring, idet aktionærernes tålmodighed er tyndslidt.

 

  • En ordrebog på 331 mio. SEK sikrer arbejde til 1½ år. Det vil generere indtægter, men udfordringen er, hvor længe manglen på komponenter varer ved. Tiden arbejder nemlig imod GomSpace, der gerne vil sætte endnu mere gang i produktionen ved ansættelse af nye folk. Men det koster på likviditeten. Pengene skal nemlig gives ud, før de kommer ind, og det kræver et højere likviditetsberedskab.

 

  • I år har GomSpace opnået det første større gennembrud mod det kommercielle marked, hvor marginerne normalt er bedre end ved ordrer fra forskningskunder (herunder European Space Agency). Imidlertid er indtjeningen ikke fulgt med op i takt med omsætningsfremgangen på 8 %.

 

  • Potentialet i nanosatellitbranchen er enormt. Det er imidlertid fortsat en relativ ung branche præget af udbydere med beskedne ressourcer, og kunderne tøver fortsat. Heldigvis er der også pionerer blandt kunderne, hvor især ordren på 14,5 mio. EUR fra Indra Sistemas vægter tungt på årets forventede omsætning. Ordrer fra European Space Agency har lavere marginer, men de sikrer viden internt hos GomSpace og er desuden en ”blåstempling” af selskabet og dets teknologiske spidskompetencer indenfor radiokommunikation og dataoverførsel.

 

  • Langsigtet er GomSpace en spændende investeringsmulighed. Upsiden kan blive meget stor, hvis alt lykkes i de kommende år. Som en Joker har GomSpace take-over potentiale.

 

Hele analysen kan læses via dette link.
Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.

Klik her for at acceptere
Tilmeld dig GRATIS nyhedsbrev
Luk
Få gratis nyhedsbrev om aktier, investeringer, analyser, trends og porteføljer.