Analysen er udarbejdet af Aktieinfo, der modtager et honorar fra selskabet for det udførte analysearbejde. Konklusion og anbefaling er alene udtryk for Aktieinfos vurdering, og selskabet kan ikke påvirke anbefaling og kursmål. I øvrigt henvises til ansvarsfraskrivelsen på sidste side af analysen.

 

Aktieanalyse af GomSpace 03-08-2022

 

Kurs på analysetidspunktet: 9 SEK

Aktievurdering:


Kursudvikling 0-6 mdr.: 9 – 14

Kursudvikling 12-18 mdr.: 14 - 40

 

 

Forventningerne til 2022 fastholdes. Strategiplanen ”Vision 2030” har som mål at øge omsætning og indtjening betydeligt og gøre GomSpace til Europas førende inden for nano- og mikrosatellitter med tilbud om satellitter-as-a-service.

 

Aktiekursen er i år faldet 11 % og 52 % i det seneste år. Det er ellers positivt og understøttende for kursudviklingen, at der tidligere i år blev gennemført en rettet emission ved udstedelse af 10.454.960 nye aktier á kurs 9,81 SEK til The Hargreaves Family Fund No. 14. Salget blev gennemført med en discount på kun 1,7 %. Efterfølgende har den nye storaktionær øget sin ejerandel til 19,22 %.

 

GomSpace blev ved emissionen tilført 96 mio. SEK i ny kapital. Svagheden i casen er en likvid reserve på kun 83,4 mio. SEK. Det er for lavt til at gennemføre selskabets stort anlagte strategi ”Vision 2030. Frygten for kapitalrejsning er givetvis med til at holde kursen nede.

Visionerne hos GomSpace er store, og såfremt selskabet er i stand til at levere fuldt ud på den lagte strategi, rummer aktien betydelig upside.

 

Ting tager tid, og store ting tager endnu længere tid. Investering i GomSpace kræver tålmodighed, risikovillighed og villighed til at deltage i en eller flere eventuelle kapitalrejsninger i perioden frem til 2030.

 

Ledelsen har fremlagt strategien ”Vision 2030” med et mål om at blive den førende europæiske mikro- og nanosatellit producent og siden verdens førende leverandør af satellitter-as-a-service. Målet skal nås ved salg af standardprodukter og satellitter i større konstellationer. Det vil i så fald øge marginerne, da der er tale om standardprodukter, ligesom man vil opnå stordriftsfordel i salget. Det lyder enkelt, men man lykkes kun hermed, ved at markedet, som forventet, udvides - især det kommercielle marked. Hvis strategien lykkes, vil indtjeningen blive forbedret markant.

 

GomSpace besidder en stærk ekspertise indenfor radiokommunikation og dataoverførsel. Investering i aktien har et stort potentiale på sigt, hvor selskabet desuden kan blive mødt af et take-over bud. Risikoen synes begrænset ved en kurs på 9 SEK.

 

Hele analysen kan læses via dette link.
Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Tilmeld dig GRATIS nyhedsbrev
Luk
Få gratis nyhedsbrev om aktier, investeringer, analyser, trends og porteføljer.