Bemærk at denne analyse er udarbejdet af Aktieinfo, der modtager et honorar fra selskabet for det udførte analysearbejde. Konklusion og anbefaling er alene udtryk for Aktieinfos vurdering, og selskabet kan ikke påvirke anbefaling og kursmål. I øvrigt henvises til ansvarsfraskrivelsen på sidste side af analysen.

 

 

GreenMobility - aktieanalyse den 06-04-2018

 

Kurs på analysetidspunktet: 146

 

Anbefaling:

Kort sigt (0-6 måneder): Køb

Langt sigt (12-18 måneder: Køb

 

 

Opstartsfasen udvikler sig hurtigere og bedre end planlagt. Den første internationale hensigtsaftale er indgået med NSB i Oslo. Målet er at udbrede bybil-konceptet til 20 store europæiske byer i 2021.

 

Private og en række erhvervskunder har taget godt imod bybil-konceptet i København fra GreenMobility. Med 21.032 kunder ultimo året overstiger tallet markant målsætningen om at nå 15.000 kunder ved årsskiftet.

 

Sidste år lykkedes selskabet med at indgå over 60 erhvervsaftaler, hvilket kan øge udnyttelsen af bilerne i dagtimerne.

 

320.657 ture blev gennemført sidste år, og i fjerde kvartal steg minuttallet pr. tur til 26 minutter mod 21 minutter i første kvartal. Det vidner om en stigende anvendelse af de 400 eldrevne Renault Zoe biler. Jo bedre udnyttelse af døgnets timer til kørsel – jo bedre økonomi i selskabet.

 

En ny prispolitik skal gøre bilerne mere rentable.

 

Geografisk er dækningsområdet blevet udvidet via satellitstationer uden for den oprindelige zone, der omfattede kommunerne i København, Frederiksberg og Gentofte. Satellitterne uden for zonen forekommer velvalgte.

 

Resultatmæssigt endte 2017 en del bedre end estimeret i Børsprospektet forud for emissionen i juni 2017. Da selskabet er inde i en opstartsfase, var der forventet underskud på driften, hvilket også vil være tilfældet i 2018. Omsætningen ventes jf. ledelsen at stige med en høj to-cifret procentsats i år. Det går den rigtige vej. Ledelsen forventer fortsat at opnå break-even (nul-resultat) på driften i 2019, hvilket forekommer sandsynligt.

 

En særdeles opløftende nyhed blev meldt ud den 23-03. Der er indgået en hensigtserklæring med Norges Statsbaner (NSB) om at etablere et bybil-koncept i Oslo med 250 bybiler. Norges Statsbaner vil blive franchisetager, hvis aftalen bliver endelig. Endelig afklaring ventes i juni med opstart af samarbejdet i andet halvår. Det nævnes ikke fra selskabets side, men en aftale må indebære en up-front betaling og i hvert fald løbende franchise betaling for at gøre brug af GreenMobility´s koncept omfattende konceptet, IT, know how m.m.

 

En endelig aftale med NSB vil være et gennembrud og springbræt for at opnå den ønskede succes med udbredelse af konceptet til 20 europæiske byer i 2021. Den første aftale er altid den vanskeligste at få i hus.

 

Opgaven i år og næste år består i at skaffe endnu flere kunder i Storkøbenhavn for at opnå et hurtigt og markant løft i omsætningen ved at bilerne benyttes i større udstrækning. Der er masser af kapacitet til rådighed med den nuværende bilpark, som blev lanceret i en fuldt dækkende skala. I løbet af 2018 skal indtægterne nå op på et niveau, som ligger tæt på nulpunktet indtjeningsmæssigt. Det vil dog kræve 30-40.000 aktive brugere mod det nuværende tal på 21.032. 

 

Risikoen er høj. Selskabets bybil-koncept er endnu nyt her i København. Det gælder om at øge antallet af brugere og at få dem til altid at se ordningen som en relevant valgmulighed, hvorved der opnås flere driftstimer/indtægter per bil.

 

GreenMobility udgør en spændende investeringsmulighed med en skalerbar forretningsmodel. Dette upside potentiale skal primært fremkomme ved overførsel af konceptet til andre storbyer. Ledelsens hovedopgave er i løbet af de næste par år at forøge indtægterne, så projektet kan vise sin kommercielle bæredygtighed. På langt sigt skal udviklingen af selskabet finde sted i andre lande med opstart af tilsvarende projekter ved brug af franchise-aftaler.  

 

Hele analysen kan læses via dette link.


Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.