Bemærk at denne analyse er udarbejdet af Aktieinfo, der modtager et honorar fra selskabet for det udførte analysearbejde. Konklusion og anbefaling er alene udtryk for Aktieinfos vurdering, og selskabet kan ikke påvirke anbefaling og kursmål. I øvrigt henvises til ansvarsfraskrivelsen på sidste side af analysen.

 

 

GreenMobility - aktieanalyse den 04-05-2018

 

Kurs på analysetidspunktet: 147,5

 

Anbefaling:

Kort sigt (0-6 måneder): Køb

Langt sigt (12-18 måneder: Køb

 

 

Stærk vækst i antallet af kunder i Q1. Arbejdet med at gøre driften i Storkøbenhavn rentabel fortsætter. En aftale om at indføre bybil-konceptet i Oslo er nært forestående. Målet er at udbrede bybil-konceptet til 20 store europæiske byer i 2021.

 

Selskabet melder om en markant fremgang i kundetallet i Q1. 25.619 kunder har tilmeldt sig som brugere af tilbuddet om kørsel i en eldrevet bybil fra GreenMobility. Det er en fremgang på 4.587 kunder på bare et kvartal. Kundetallet overstiger således de tidligere budgetterede mål fra selskabets side. Privatkunderne har taget godt imod bybil-konceptet.

En omlægning af prisstrukturen har imidlertid ført til en nedgang i antal kørte ture, og det gælder også for turenes gennemsnitlige minuttal. Dette forhold vurderer vi dog til at være midlertidigt.

 

En kold vinter har øget udgifterne, idet vintervejret har krævet ekstra indsats af medarbejdere til at sørge for blandt andet opladning af elbilerne.

 

Erhvervsvirksomheder bakker i stigende grad op om dette fleksible og miljøvenlige set-up fra GreenMobility. I Q1 blev der indgået aftale med yderligere 41 virksomheder om medarbejdernes brug af bybilerne. Dermed har selskabet nu over 100 erhvervsaftaler, der skal sikre øget brug af bilerne i dagtimerne, hvor ledig kapacitet er til rådighed. Privatkunderne anvender i særdeleshed bybilerne til og fra arbejde – altså om morgenen og sidst på eftermiddagen. De mange erhvervsaftaler øger den effektive anvendelse af bilparken, der omfatter 400 eldrevne Renault Zoe biler.

 

Geografisk dækkes flere udvalgte områder uden for den oprindelige zone, der omfattede kommunerne i København, Frederiksberg og Gentofte. Det sker via satellitstationer uden for zonen på steder med mange folk på farten.

 

Oslo bliver formentlig den første by, som bybils-konceptet overføres til. Der foreligger en underskrevet hensigtserklæring med Norges Statsbaner (NSB) om at etablere et bybil-koncept i Oslo med 250 el-biler. Norges Statsbaner vil blive franchisetager, hvis aftalen træder i kraft, og det forventes at ske i de kommende måneder med opstart af projektet i andet halvår. Det nævnes ikke fra selskabets side, men aftalen må indebære en up-front betaling og i hvert fald løbende franchise betaling for at gøre brug af GreenMobility´s koncept inklusive IT, know how m.m.

 

Målet er fortsat at udbrede konceptet til 20 storbyer i Europa i 2021. GreenMobility oplever stor interesse fra byer og potentielle partnere rundt omkring i Europa, og der er jævnlig mødeaktivitet med disse potentielle partnere. Det tolker vi som udsigt til et forestående gennembrud med aftaler om at udbrede bybil-konceptet. Af regnskabet fremgår det, at der har været ekstra udgifter til internationaliseringsprocessen i Q1. Aktiviteten må derfor antages at være intensiv.

 

Risikoen er høj. Selskabets bybil-koncept er stadigvæk nyt i København. Det gælder om at øge antallet af brugere og at få dem til altid at se ordningen som en relevant valgmulighed, hvorved der opnås flere driftstimer/indtægter per bil.

 

GreenMobility udgør en spændende investeringsmulighed med en skalerbar forretningsmodel. Dette upside potentiale skal primært fremkomme ved overførsel af konceptet til andre storbyer. Ledelsens hovedopgave er i løbet af de næste par år at forøge indtægterne, så projektet kan vise sin kommercielle bæredygtighed. På langt sigt skal udviklingen af selskabet finde sted i andre lande med opstart af tilsvarende projekter ved brug af franchise-aftaler.  

 

Hele analysen kan læses via dette link.

 

Se præsentationsvideo fra investorarrangement HER.


Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.