GreenMobility - aktieanalyse den 02-11-2017

 

Kurs på analysetidspunktet: 147

 

Anbefaling:

Kort sigt (0-6 måneder): Køb

Langt sigt (12-18 måneder: Køb

 

Stor vækst i antallet af brugere – men stilfærdig første fase for aktien på børsen

 

GreenMobility´s tilbud om udlejning af el-bybiler på delebasis er blevet modtaget godt hos brugerne. Antallet af kunder steg i Q3 med 5.415 til 16.698 styk. Der blev gennemført i alt 100.221 ture, hvilket er en fremgang på 51 % fra Q2. Det er samtidig lykkedes at indgå en række erhvervsaftaler, hvilket vil øge den effektive brug af bilerne i timerne midt på dagen, der er en periode med lav aktivitet. Målet for hele året var at nå op på mindst 15.000 aktive kunder – denne ramme blev altså allerede klaret i løbet af Q3. De finansielle mål for 2017 er derfor også blevet opjusteret en smule.

 

Der er blevet etableret to nye Hotspots og en Satellit (steder hvor brugerne kan starte eller afslutte en tur), hvorved den geografiske dækning er udvidet, selv om den primært dækker København, Frederiksberg og Gentofte kommune.

 

Konceptet fra Københavnsområdet søges udbredt til op mod 20 andre europæiske storbyer med over 500.000 voksne indbyggere. Af Q3-regnskabet fremgår det, at man er i dialog med mulige partnere, der skal drive konceptet lokalt på franchisebasis. Det vil på sigt kunne generere store indtægter til GreenMobility i form af royalty for know how og IT.

 

Opgaven i år og næste år består i at skaffe kunder for at opnå et hurtigt og markant løft i omsætningen ved at bilerne benyttes i det mulige omfang. Der er masser af kapacitet til rådighed med den nuværende bilpark, som blev lanceret i en fuldt dækkende skala. I løbet af 2018 skal indtægterne nå op på et niveau, som ligger tæt på nulpunktet (break even) indtjeningsmæssigt. Det vil dog kræve 30-40.000 aktive brugere. Ambitionen burde være mulig at opfylde.

 

Risikoforholdene skal understreges. Selskabet befinder sig i en afgørende kamp for at bide sig fast som et helt nyt tilbud om transport, og forretningsmodellens holdbarhed testes i praksis. Brugerne bestemmer udfaldet: vil de tage dette nye transporttilbud til sig og benytte det, eller får bilerne lov at stå stille for meget? Kan efterspørgslen udvikles?

 

GreenMobility udgør en spændende investeringsmulighed med en skalerbar forretningsmodel. Dette upside potentiale skal primært fremkomme ved overførsel af forretningskonceptet til andre byer. Ledelsens hovedopgave er i løbet af de kommende to år at udvikle indtægterne, så projektet kan vise sin kommercielle bæredygtighed. På langt sigt skal udviklingen af selskabet finde sted i andre lande med opstart af tilsvarende projekter med brug af franchise-aftaler.  

 

Hele analysen kan læses via dette link.


Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.