Analysen er udarbejdet af Aktieinfo, der modtager et honorar fra selskabet for det udførte analysearbejde. Konklusion og anbefaling er alene udtryk for Aktieinfos vurdering, og selskabet kan ikke påvirke anbefaling og kursmål. I øvrigt henvises til ansvarsfraskrivelsen på sidste side af analysen.

 

 

Aktieanalyse af Den Jyske Sparekasse den 12-06-2020

 

Kurs på analysetidspunktet: 67

 

Anbefaling:

 

Kort sigt: Køb

 

Langt sigt: Køb

 

 

God start på året er blevet spoleret af Corona-krisen. Basisindtjeningen lå i Q1 ellers over budget, men et ledelsesmæssigt skøn har ført til ekstra 60 mio. kr. i hensættelser til eventuelle tab på udlån. Uden denne ekstra hensættelse ville kvartalet have givet et overskud på 31 mio. kr.

 

  • Landbrugskunder står for 17,0 % af Sparekassens krediteksponering. I den forbindelse er det vigtigt, at sektoren ikke har været nævneværdigt negativt påvirket af udbruddet af Covid-19 virussen. Der meldes om gode afregningspriser og afsætningsforhold for Sparekassens landbrugskunder.

  • Alligevel har ledelsen ud fra et skøn vurderet, at der er behov for en hensættelse på ekstra 60 mio. kr. til eventuelle tab i 2020. Det sker givetvis ud fra et forsigtighedsprincip, idet Corona-krisens omfang er vanskeligt at vurdere på nuværende tidspunkt. Ud fra Aktieinfos vurdering forekommer hensættelsen at kunne dække over noget der ligner et worst-case scenarie.

  • Basisindtjeningen var i Q1 over budget, og det er jo vigtigt i en langsigtet vurdering af aktien. Der er godt styr på udgifterne, selvom kvartalet har budt på stigende IT-udgifter. En del heraf skyldes ekstraarbejde med at håndtere compliance og anti hvidvask regler. Vi bemærker dog også, at udgifterne også dækker over digitaliseringstiltag, der på sigt kan frigøre medarbejdere til kunderelateret dialog.

  • De skærpede krav til buffere og især NEP-kapital udgør en begrænsning på vækstmuligheden og indebærer direkte merudgifter til nye obligationslån med særlige NEP-forbehold. Der er dog plads til den ønskede vækst.

  • Ledelsen estimerer for i år et resultat før skat på 10-70 mio. kr. Spændet er bredt og udtrykker usikkerhed om Corona-krisens effekt for Sparekassens kunder. Flere forhold især omkring i forvejen relativt lave priser på fast ejendom i et geografisk område med i relativt lave lønninger gør, at vi anser Guidance for meget konservativ.

  • Aktieinfo har i skemaet på side fem reduceret vores estimater tilsvarende ledelsen. Vi forventer et resultat før skat på 47 mio. kr., hvorved aktien for nærværende handler til en P/E 2020E på 14,5 (de ekstra hensættelser trækker tallet voldsomt op) og et kurs indre værdi forhold på blot 0,4.

  • Sparekassens markedsposition, lave børsværdi og langsigtede udviklingsmuligheder må indebære interesse fra andre pengeinstitutter i en fusion eller anden form for overtagelse. I takt med færdiggørelsen af kvalitetsløftet øges sandsynligheden for en udvikling i den retning.

 

Hele analysen kan læses via dette link.
Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.

Klik her for at acceptere
Tilmeld dig GRATIS nyhedsbrev
Luk
Få gratis nyhedsbrev om aktier, investeringer, analyser, trends og porteføljer.