Analysen er udarbejdet af Aktieinfo, der modtager et honorar fra selskabet for det udførte analysearbejde. Konklusion og anbefaling er alene udtryk for Aktieinfos vurdering, og selskabet kan ikke påvirke anbefaling og kursmål. I øvrigt henvises til ansvarsfraskrivelsen på sidste side af analysen.

 

Aktieanalyse af Dataproces 12-07-2022

 

Kurs på analysetidspunktet: 4,0

 

Aktievurdering:
Kursudvikling 0-6 mdr.: 4,5 - 6

Kursudvikling 12-18 mdr.: 6 - 8

 

 

 

Dataproces endte regnskabsåret med en ARR-vækst på 113 %, hvilket ligger over det tilsigtede niveau på 100 %. Den kritiske vækst i SaaS-segmentet opretholdes trods en nedjustering og et skuffende resultat i den samlede omsætning. Aktieinfo vurderer, at investeringscasen fortsat er helt intakt.

 

Dataproces nedjusterede forventninger til omsætning og EBIDTA den 09-05, efter en skuffende udvikling i salget af Dataanalyser i april. Selskabet landede således en omsætningsvækst på 42 %. Væksten ligger under den oprindelige guidance til året, men hæmmes udelukkende af en negativ udvikling i konsulentforretningen. Selskabet endte året med en negativ omsætningsvækst i konsulentforretningen på 6,4 %, mens de oplevede en omsætningsvækst på 210 % i SaaS-segmentet. Dataproces realiserede dermed, den samlede nedjustering til trods, en stærk udvikling i det langt mere vigtige SaaS-segment i H2 2021/22.

 

Det danske IT-konsulentselskab har indgået hele 17 nye kontrakter i H2 2021/22, og har opnået en ARR (årligt tilbagevendende omsætning) vækst på 44,4 % til en ARR ultimo 2021/22 på 8,81 mio. kr. Udviklingen er helt i tråd med forventningerne til året, og selskabet beviser stadig en stærk efterspørgsel på sine SaaS-ydelser blandt danske kommuner. Churn er fortsat 0 på SaaS-ydelser, hvilket er ekstremt stærkt for abonnementsydelser.

Dataproces fastholder ved årsregnskabet sin guidance for 2022/23 og forventer fortsat høj vækst i SaaS-segmentet med guided ARR-vækst på 50 %. Væksten ligger dog noget under den oprindelige forventning ved børsnoteringen, som lød på 100 % årlig ARR-vækst indtil 2025. Guidance for 2022/23 må derfor betegnes som en anelse skuffende. Selskabet vurderes imidlertid at være blevet straffet for hårdt af markedet, som overvurderer konsulentforretningen. Aktien befinder sig nu på et meget attraktivt niveau.

 

SaaS-forretningsmodellen besidder et enormt potentiale for fremtidig indtjening. Dataproces opererer samtidig i et gunstigt vækstmarked indenfor områderne GovTech og LegalTech, der forventes at opnå en høj global markedsvækst fremover. Vækstpotentialet på kernemarkedet, danske kommuner, forbliver dog begrænset, og vækst på nye markeder er derfor kritisk for, at aktien kan realisere sit fulde kurspotentiale.

 

Dataproces holder momentum i SaaS-kontrakterne og investeringscasen er fortsat intakt efter den skuffende udvikling i konsulentforretningen. Som investor bør man primært holde øje med er udviklingen i SaaS-kontrakter. Selskabet handler til en P/S forward (beregnet på den gennemsnitlig guidance) på 2,2x, hvilket vurderes at være et særdeles attraktivt niveau. Til sammenligning handler den danske Peer, cBrain A/S, til en P/S 2022 på hele 14,6x med lavere vækstforventninger for året. Dataproces indeholder et enormt potentiale. Forløsningen af potentialet kræver dog, at selskabet formår at slå igennem på nye markeder.

 

Hele analysen kan læses via dette link.
Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Tilmeld dig GRATIS nyhedsbrev
Luk
Få gratis nyhedsbrev om aktier, investeringer, analyser, trends og porteføljer.