Analysen er udarbejdet af Aktieinfo, der modtager et honorar fra selskabet for det udførte analysearbejde. Konklusion og anbefaling er alene udtryk for Aktieinfos vurdering, og selskabet kan ikke påvirke anbefaling og kursmål. I øvrigt henvises til ansvarsfraskrivelsen på sidste side af analysen.

 

Aktieanalyse af Dataproces 10-01-2022

Kurs på analysetidspunktet: 6,2

 

Aktievurdering:
Kursudvikling 0-6 mdr.: 6 - 8

Kursudvikling 12-18 mdr.: 8 - 9

 

 

 

Det danske softwareselskab Dataproces har haft stor vækst i SaaS-forretningen i første halvår af regnskabsåret 21/22. Med en ARR-fremgang på 47 % er selskabet på rette vej mod målet om en årlig ARR-vækst på 100 % indtil 2025.

 
  • Dataproces realiserede en år på år omsætningsvækst på 537 % i SaaS (software as a service) segmentet og 205 % vækst i ARR i H1 2021/22 (år/år), hvor selskabet kunne annoncere 14 nye kontrakter med danske kommuner. Efter halvårets afslutning er der indgået en række nye aftaler med danske kommuner. Den samlede omsætningsvækst lider under en tilbagegang i dataanalyse-segmentet og landede på 2,45 % (år/år). Selskabet forventer imidlertid, at analysesalget kommer op på niveau i andet halvår. Ledelsen fastholder guidance for året på 66-99 % omsætningsvækst.
 
  • Det langsigtede vækst- og indtjeningspotentiale findes i SaaS-segmentet. Segmentet udgjorde i H1 2021/22 45,1 % af samlede omsætning, hvor dataanalyser og diverse udgjorde den resterende andel (54,9%). Den høje vækst i antal software kontrakter lover særdeles positivt for den langsigtede investeringscase.
 
  • Dataproces kernekompetence er udvikling og salg af software løsninger til indtægts- og procesoptimering hos danske kommuner. Selskabets niche-fokus har resulteret i en særdeles høj kundeloyalitet og en imponerende churn på 0. Vækst på nye markeder er vigtigt at forfølge fremover.
 
  • Markedet for software til indtægts- og procesoptimering er i hastig vækst, og Dataproces ’tapper’ således ind på den globale ’mega-trend’, digitalisering. Markederne for LegalTech og GovTech forventes en høj vækst fremover.
 
  • Salg af softwareydelser kan blive meget lukrativt på sigt, hvor Dataproces kan opnå høje indtjeningsmarginer grundet lave skaleringsomkostninger. SaaS-forretningen berettiger til en høj prisfastsættelse i branchen. Selskabets danske peer, cBrain, opnåede i 2020 en EBITDA-margin på hele 31 % ved en omsætning på 120 mio. kr. Lignende marginer er opnåelige for Dataproces over tid.
 
  • Dataproces handler på nuværende tidspunkt til en forward P/S på 6,3-7,6, hvilket er højt i forhold til danske aktier generelt, men langtfra højt i forhold til selskabets peers indenfor udvikling af SaaS. Til sammenligning handler peer-aktien cBrain til en P/S forward på 27.
 
  • Med en langsigtet ledelsesmæssig ambition om at udnytte vækstpotentialet i SaaS-forretningen og en høj vækst i segmentet vurderer Aktieinfo et stort langsigtet potentiale i Dataproces. På kort sigt kan aktiekursen dog fluktuere en del grundet høje vækstforventninger. Aktieinfo vurderer, at vækst på nye markeder for alvor kan realisere et stort langsigtet kurspotentiale.
 
Hele analysen kan læses via dette linkVil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Tilmeld dig GRATIS nyhedsbrev
Luk
Få gratis nyhedsbrev om aktier, investeringer, analyser, trends og porteføljer.