Aktieanalyse af CS MEDICA 02-03-2023

 

Kurs på analysetidspunktet: 5,12

 

Aktievurdering:
Kursudvikling 0-6 mdr.: 2 – 8

Kursudvikling 12-18 mdr.: 2 - 10

 

 

Med en realiseret vækst på 233 % i 2021/22 viser CS MEDICA sin berettigelse på markedet for cannabis. En spændende pipeline og gunstige konkurrenceforhold skaber stærke perspektiver for selskabet, hvis likvide situation imidlertid kræver kapitalrejsning eller på anden vis funding på et aktuelt lavt kursniveau.

 

  • Det unge danske MedTech-selskab har etableret sig på et globalt marked for CBD-produkter (cannabis) til forbrugersundhed – et område i markant vækst. Markedsvæksten skaber spændende muligheder for selskabets let tilgængelige OTC-produkter. Ifølge GMI blev markedet vurderet til en værdi på 12,8 mia. USD i 2021 og estimeres en høj CAGR på 21,7 % fra 2022-2028.
  •  
  • Et nyt MDR-regulativ (Medical Device Regulation) fra EU kræver, at MDD-registrerede (Medical Device Directive) produkter skal registreres under MDR. CS MEDICA har en betydelig konkurrencefordel indtil formentlig 2028, da selskabet sandsynligvis er det eneste med MDD-registrerede CBD-produkter inden for deres felt. Selskaber som vil ind på markedet skal opfylde MDR-regulativerne, hvilket vil indebærende en tid til markedet på formentlig 3-4 år, da nye ansøgninger formentlig vil blive håndteret ud fra first-in-first-out princippet. Selskaber med ikke registrerede produkter vil derfor formentlig ikke opnå godkendelse i overgangsperioden indtil 2028. Denne unikke situation kan tiltrække større investorer og give CS MEDICA en unik mulighed for at allerede sælge men også udvide sin produktportefølje før potentielle konkurrenter.
  •  
  • Den 18-01-23 trak CS MEDICA sig fra forhandlingerne med den kinesiske investor Rongshi og Heilongsiang Fuyu Shengkun fra Indre Mongoliet, der begge havde underskrevet en Letter of Intent aftale om køb af nye aktier til kurs 31. Ledelsen nedjusterede i den forbindelse sin guidance og sine oprindelige forventninger, hvilket førte til et markant kursfald som følge af øget risiko omkring kapitalsituationen, samt en langsommere end forventet udrulning af produktporteføljen. Til at sikre funding er der optaget et lån på 3,5 mio. kr. (hos de to stifteres mor), men yderligere gældsætning eller ny kapital er nødvendigt indenfor cirka 9 måneder. Til nuværende aktiekurs kan en kapitaludvidelse blive stærkt udvandende for de eksisterende aktionærer, herunder de to stiftere, der ejer ca. 67 % af alle aktier.
  • Med MDD-registreringen som en væsentlig konkurrencemæssig fordel vurderer Aktieinfo, at en større private-placement aftale fortsat kan være i spil. Den svage likvide situation er dog en væsentlig risikofaktor for kursudviklingen på den korte bane og udgør en markant risiko for aktionærerne.

 

Læs hele analysen via dette link.

 

 

Analysen er udarbejdet af Aktieinfo, der modtager et honorar fra selskabet for det udførte analysearbejde. Konklusion og anbefaling er alene udtryk for Aktieinfos vurdering, og selskabet kan ikke påvirke anbefaling og kursmål. I øvrigt henvises til ansvarsfraskrivelsen på sidste side af analysen.
Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Tilmeld dig GRATIS nyhedsbrev
Luk
Få gratis nyhedsbrev om aktier, investeringer, analyser, trends og porteføljer.