Bemærk at denne analyse er udarbejdet af Aktieinfo, der modtager et honorar fra selskabet for det udførte analysearbejde. Konklusion og anbefaling er alene udtryk for Aktieinfos vurdering, og selskabet kan ikke påvirke anbefaling og kursmål. I øvrigt henvises til ansvarsfraskrivelsen på sidste side af analysen.

 

Conferize - aktieanalyse den 22-10-2018

 

Kurs på analysetidspunktet: 8,2.

 

Anbefaling:

Kort sigt: Hold

Langt sigt: Køb med høj risiko

 

 

Lancering af V2 platformen ultimo november indleder den kommercielle udrulning hos Conferize

 

Conferize udvikler og udbyder en digital event-platform med fokus på at skabe meningsfulde møder og fællesskaber. På selskabets cloud-baserede platform får deltagere, arrangører og talere et digitalt rum til at netværke, dele viden og skabe indhold – både før, under og efter arrangementerne. Hovedkræfterne bag Conferize er iværksætterne Martin Ferro-Thomsen og Ruben Bjerg Hansen, der tidligere har udviklet den digitale platform Issuu. Conferize vil med sit specielle og nemt anvendelige software-koncept sikre værdiskabelse mellem aktørerne og disrupte event-markedet, der jf. MarketandMarkets estimeres til et globalt omfang på 6,38 mia. USD i 2017 stigende til 11,06 mia. USD i 2022 (gennemsnitlig årlig vækstrate på 11,6 %). Branchen fremstår uden nogen klar leder eller linje og er primært orienteret mod større begivenheder. Conferize ønsker at stå som et stærkt tilbud med professionelt management af både store og mindre events rettet mod B2B og efterfølgende mod B2B2C. Der er tale om en ny komplet, værdiskabende løsning til at organisere og udføre events med hovedsigte på brugervenlighed, og ikke mindst at alle deltagende parter omkring et event i et digitalt rum løbende kan være i kontakt med hinanden og udveksle viden, ideer m.m. Det er her, at nytænkningen ligger – det skal give værdi for brugerne – en værdi som Conferize i de kommende år vil kommercialisere og gøre til en god forretning.

 

Selskabets vigtigste aktiv er via platformen at opbygge viden om en række arrangører og deltagere. Opgjort pr. 30-09 er der blevet oprettet 29.059 events, hvilket er en fremgang på 12 % fra sidste kvartal. 5.712 af disse events er endnu ikke gennemført, hvorfor den fulde effekt af brugertallene endnu ikke er slået igennem. 11.393 eventarrangører (heraf er en tredjedel inaktive) har oprettet konto hos Conferize, hvilket er en fremgang på 36 % set i forhold til kvartalet før. Samlet er databasen på 56.797 (arrangører og deltagere). Det er gratis at anvende Conferize´s platform, hvorfor selskabet endnu ikke genererer nævneværdige indtægter. Det primære mål er at opbygge og udvide databasen af registrerede brugere med henblik på efterfølgende at tjene penge ud fra denne database.
 

Hidtil har selskabet skabt succes med tilgang af stadig flere brugere på platformen via prototypen af Event Management Software (EMS). Den 30-11 lanceres version 2 af platformen, der vil rumme en række forbedringer, der på sigt skal sikre succes ved kommercialisering. I første omgang indføres et gebyr på 2,5 % af billetsalg. Næste skridt er at indføre abonnementsbetaling (betaling for udvidet funktionalitet). Såfremt der opnås en tilstrækkeligt stor brugerskare og nok data, kan etablering af en markedsplads med brug af databanken til at øge billetsalget og eventuelt reklamer på eventplatformen være en langsigtet mulighed for at opnå ekstra indtjening. Udfordringen nu og her er at fastholde brugerne og løbende udvide antallet, selvom der nu indføres betalingsordninger. Målsætningen er, at Conferize ultimo 2021 vil have over 78.000 registrerede arrangører, en årlig omsætning på knapt 3 mio. USD, og at man er på dette grundlag vil være cash-flow positiv økonomisk. Vækst skal altså nu begynde at udmønte sig i indtægter, men cash burn fortsætter i tre år.
 

Conferize skal ses som et ventureselskab med et spændende potentiale og en høj risiko. Markedet for event-making er globalt og stort, hvor Conferize-konceptet søger at sætte system i tingene med et brugervenligt koncept. Upside kan blive enormt ved succes, idet Conferize vil bevæge sit ind på B2B2C markedet. Man er fremme ved et afgørende punkt med V2 platformen. Udfordringen er: Fortsætter tilgangen af brugere, når der indføres betalingsløsninger? Investering i aktien bør kun ske, såfremt man forstår forretnings-modellen, muligheder og risici, ligesom man bør være klar til at beholde investeringen i mindst 3-5 år. Man skal samtidig være klar over, at der kan komme nytegning af aktier for at finansiere udrulningen af salget såvel som forbedringer af den IT-platform, som er kernen i virksomheden. Den likvide reserve pr. 30-06 var på 19,4 mio. kr. Underskuddet i H1 var på 3,2 mio. kr. Egenkapitalen var 37,7 mio. kr.

 

Hele analysen kan læses via dette link.
Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.