Analysen er udarbejdet af Aktieinfo, der modtager et honorar fra selskabet for det udførte analysearbejde. Konklusion og anbefaling er alene udtryk for Aktieinfos vurdering, og selskabet kan ikke påvirke anbefaling og kursmål. I øvrigt henvises til ansvarsfraskrivelsen på sidste side af analysen.

 

Aktieanalyse af Columbus 30-03-2022

 

Kurs på analysetidspunktet: 9,5

Aktievurdering:
Kursudvikling 0-6 mdr.: 9 – 11

Kursudvikling 12-18 mdr.: 11 – 16

 

 

Omsætning på 1.482 mio. kr. og et EBITDA-resultat på 109 mio. kr. i 2021. EBITDA-marginen blev forbedret til 7,4 %. Aktien handler til billigere multipler end Peer-gruppen

 

  • Sidste år frasolgte Columbus softwareselskabet To-Increase til en høj pris på 115 mio. EUR, ligesom der skete frasalg i Baltikum og USA. Desuden gennemførte selskabet sin omfattende strategi, Focus23, med implementering af en ny global kundecentreret driftsmodel og en ny global ERP-platform.
  • Disse tiltag sker i henhold til den lagte strategi, Focus23, der har som mål at sikre en organisk omsætningsvækst på mindst 10 % i 2023 via fokusering på større kunder i kernesegmenterne fødevare, detail og produktion. Værdiskabende løsninger med kunden i centrum er nøgleordet for at fastholde kunderne over tid. Kundetilfredsheden og -loyaliteten er høj og stigende, hvilket bekræftes af en stigende tilbagevendende omsætning, der nu udgør 22 % af koncernomsætningen.
  • 2021 var også året, hvor Søren Krogh Knudsen tiltrådte stillingen som CEO. Han besidder de kompetencer, der skal føre Columbus sikkert igennem den lagte strategi.
  • Fokuspunkterne for 2022 er at udvikle og udvide forretningen, levere kritiske kundeløsninger, udvide rådgivningskapaciteten, udvikle bæredygtighedstilbud, udnytte selskabets dybe brancheekspertise, styrke den globale leveringsmodel og fortsat strømline driften. Det skal sikre en vækst i omsætningen på 8-15 % til 1.525-1.625 mio. kr. og en styrkelse af EBITDA-resultatet med 16-21 % til 120-145 mio. kr. Pr. 16-03-2022 er de russiske aktiviteter blevet frasolgt, men alligevel fastholder ledelsen den ovenfor nævnte guidance.
  • Vi ser positive muligheder i eksekveringen af Focus23 planen, idet Columbus vil fokusere på det, som man er bedst til – rådgivning og salg til større kunder i kernesegmenterne. Forudsætningerne for at opnå høj lønsom vækst er gode, men bagsiden af medaljen er, at risikoen i forretningsmodellen øges, da tab af større kunder kan ramme salg og indtjening negativt.
  • Hvis strategien lykkes, vil både salg, indtjening og aktiekursen stige i de kommende år. Vi ser langsigtet positivt på Columbus, der potentielt kan blive mødt af et take-over bud.

 

Hele analysen kan læses via dette link.   
Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Tilmeld dig GRATIS nyhedsbrev
Luk
Få gratis nyhedsbrev om aktier, investeringer, analyser, trends og porteføljer.