Analysen er udarbejdet af Aktieinfo, der modtager et honorar fra selskabet for det udførte analysearbejde. Konklusion og anbefaling er alene udtryk for Aktieinfos vurdering, og selskabet kan ikke påvirke anbefaling og kursmål. I øvrigt henvises til ansvarsfraskrivelsen på sidste side af analysen.

 

 

Aktieanalyse af Columbus 24-11-2020

 

Kurs på analysetidspunktet: 11

Aktievurdering:
Kursudvikling 0-6 mdr.: 10 - 13

Kursudvikling 12-18 mdr.: 13 - 16

 

 

Med en ny strategiplan er målet en årlig salgsvækst på ca. 10 % i 2023. Softwareselskabet To-Increase sættes til salg, og vi estimerer en salgspris i niveauet 400 mio. kr. Næste kurspåvirkende nyheder må blive frasalg af To-Increase og udnævnelse af en ny topchef.

  • Kundefokuseret indsats i kernemarkederne mod store kunder inden for fødevare, detail og produktion skal sikre lønsom vækst fremover. Softwareselskabet To-Increase sættes til salg. Fremadrettet vil Columbus fremstå som en ren konsulentvirksomhed uden egne softwaresystemer med fokus på værdiskabende løsninger til kunderne. Andelen af tilbagevendende omsætning er i årets første kvartaler på 25 %, hvilket vidner om høj kundetilfredshed.

 

  • Desværre er der fortsat udfordringer med at bringe salg og indtjening op i datterselskabet i USA. Samarbejdet med den ledelse, som i 2018 blev indsat for at sikre en turn-around, er nu stoppet. En ny strategi er sat i gang. Efter Aktieinfos vurdering burde Columbus overveje at frasælge US-aktiviteterne, og i stedet samle fokus på kernekunderne i nærmarkederne.

 

  • Ultimo 2020 skal det i 2018 tilkøbte iStone være fuldt integreret i Columbus. Hensigten er at skabe synergier, sikre mersalg på tværs af lande, øge fokus på e-commerce og løfte indtjeningsmarginerne i iStone. Restkøbesummen betales i år. Prisen bliver tilrettet nedad som følge af udfordringer med en tidligere iStone kunde i Norge og nedlukning af aktiviteterne i Spanien.

 

  • Resultatmæssigt har Columbus klaret sig tilfredsstillende i et udfordrende år præget af Covid-19 og dermed udskydelse af en række kundeopgaver. I de næste tre til fire år vil selskabet fortsat nyde gavn af kundernes konvertering til Cloud løsninger og den fremadskridende proces med digitalisering. Efterfølgende skal konsulentopgaver sikre vækstmomentum.

 

  • Kursmæssigt var året skuffende indtil den nye Focus23 strategiplan blev offentliggjort. Året startede i kurs 9,65. Kursen bundede i 4,9 under Corona-krisen, og lå så stille i niveauet 7,0 igennem september og første halvdel af oktober. Med strategiplanen har bestyrelsen opnået det ønskede – investorerne har fået øjnene op for de store værdier, som To-Increase rummer.

 

  • Hvis Columbus lykkes med at opnå en høj salgspris for To-Increase, får fundet en dynamisk topchef, sikret en gnidningsløs sammenlægning af iStone og Columbus og efterfølgende formår at levere på den nye strategi, kan upside for aktien blive stor. Aktien er betydeligt lavere prissat end andre børsselskaber inden for IT-konsulentydelser. Vores kursmål for aktien forhøjes.

 

Læs hele analysen via dette link.
Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.

Klik her for at acceptere
Tilmeld dig GRATIS nyhedsbrev
Luk
Få gratis nyhedsbrev om aktier, investeringer, analyser, trends og porteføljer.