Analysen er udarbejdet af Aktieinfo, der modtager et honorar fra selskabet for det udførte analysearbejde. Konklusion og anbefaling er alene udtryk for Aktieinfos vurdering, og selskabet kan ikke påvirke anbefaling og kursmål. I øvrigt henvises til ansvarsfraskrivelsen på sidste side af analysen.

 

Aktieanalyse af Columbus 24-03-2021

 

Kurs på analysetidspunktet: 15,1

 

Aktievurdering:
Kursudvikling 0-6 mdr.: 7 – 10 (korrigeret for udbytte på 6 kr.)

Kursudvikling 12-18 mdr.: 12 – 16 (korrigeret for udbytte på 6 kr.)

 

 

Strategiplanen Focus23 har som mål at gøre forretningen fokuseret på værdiskabende konsulentrådgivning og løsninger rettet mod store kunder i kernesegmenterne, fødevare-, detail- og produktionsvirksomheder. Fundamentet er lagt for at nå målet om mindst 10 % årlig vækst fra 2023. På generalforsamlingen stilles der forslag om udlodning af hele 6 kr. i ekstraordinært udbytte.

 

  • Kundefokuseret indsats i kernesegmenterne mod store kunder inden for fødevare, detail og produktion skal sikre lønsom vækst fremover. Fremadrettet vil Columbus fremstå som en ren konsulentvirksomhed med fokus på værdiskabende it-løsninger og rådgivning til kunderne.

 

  • Andelen af tilbagevendende omsætning er steget til 25 %, hvilket vidner om høj kundetilfredshed. Focus23 planen har som mål at øge kundetilfredsheden og dermed også -loyaliteten, så man fremstår som kunderne foretrukne partner. Det skal sikre mersalg til bestående kunder og bidrage til at tiltrække nye.

 

  • Med ”9 Doors to Digital Leadership” udbyder Columbus en række værdiskabende løsninger, der dækker ethvert behov i kundernes digitaliseringsproces. Behovet for at kunne agere digitalt er blevet endnu mere synligt af Covid-19 krisen. Data fra analysebureauet Gartner viser, at kunderne fremover vil allokere store nye investeringer til netop digitalisering. Det kan give Columbus et vækstboost.

 

  • Resultatmæssigt har Columbus klaret sig tilfredsstillende med et nettooverskud på 55,2 mio. kr. for de fortsættende aktiviteter i et udfordrende år præget af Covid-19. I de næste tre til fire år vil selskabet fortsat nyde gavn af kundernes konvertering til Cloud løsninger og den fremadskridende proces med digitalisering. Efterfølgende skal konsulentopgaver sikre vækstmomentum.

 

  • Softwareselskabet To-Increase blev solgt til en høj pris på 115 mio. EUR. Det var en langt bedre pris, end Aktieinfo havde estimeret. Provenuet fra salget vil blive sendt retur til aktionærerne i form af et ekstraordinært udbytte på hele 6 kr.

 

  • I nær fremtid vil der blive sat navn på koncernens nye CEO, der skal eksekvere på den lagte Focus23 strategi.

 

  • Focus23 planen virker opnåelig med en gradvis stigende omsætningsvækst til mindst 10 % fra 2023. Netop manglende organisk vækst har holdt aktiekursen nede. Udsigten til vækst og stigende indtjening har investorerne taget godt imod. Trods en stor kursstigning år til dato er det vores holdning, at aktiekursen kan stige mere. Dog skal man huske på, at kursen falder tilsvarende udbyttet, når dette går fra efter generalforsamlingen. Nedenfor angiver vi forventet kursudvikling fratrukket udbyttet.

 

Hele analysen kan læses via dette link.
Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.

Klik her for at acceptere
Tilmeld dig GRATIS nyhedsbrev
Luk
Få gratis nyhedsbrev om aktier, investeringer, analyser, trends og porteføljer.