Aktieanalyse af Columbus 24-11-2022

 

Kurs på analysetidspunktet: 6,88

 

Aktievurdering:
Kursudvikling 0-6 mdr.: 6 – 8

Kursudvikling 12-18 mdr.: 8 – 12

 

 

Høj vækst men indtjeningen skuffer. Guidance reduceres. Lovende udsigter for 2023 og årene derefter. Aktien forekommer derfor at være et godt langsigtet køb.

 

 

  • Columbus leverer en flot høj vækst, men indtjeningen følger ikke med. Det skyldes lavere udnyttelsesgrad af konsulenternes timeforbrug som følge af mange nyansættelser og store investeringer i organisatoriske ændringer. Columbus investerer altså i fremtiden, men det koster på indtjeningen på den korte bane.
  • Columbus har indført prisstigninger overfor kunderne, og disse vurderes at bidrage til øget indtjening i Q4 og frem.
  • Den nuværende strategi bygger på en kundecentrisk tilgang. Columbus har implementeret et Customer Development program og samlet fire Business Lines til to for at kunne servicere kunderne bedre i den ny cloud virkelighed. Et delmål i strategiplanen er at øge tilbagevendende omsætning og effektiviteten, hvilket vil gavne indtjeningen markant.
  • 2022 bliver et år med pæn vækst i salget men en utilfredsstillende indtjening. Hvis Columbus lykkes med strategien om at bringe væksten og EBITDA-marginen op på 10 %, vil indtjeningen i slutningen af 2023 / i løbet af 2024 kunne stige til 0,5,-0,6 kr. pr. aktie. I så fald vil Columbus ved uændret aktiekurs være meget billigt prissat.
  • Investorerne har det med at flokkes om de aktier, der stiger. Det har ikke været tilfældet for Columbus i år, hvis aktiekurs er faldet 27 %, hvilket dog ligger på niveau med faldet i teknologiindekset Nasdaq.
  • Columbus har alle odds for at gå en god fremtid i møde, men det fordrer naturligvis, at der leveres i henhold til Columbus23 planen. Aktieinfo tror det lykkes, og derfor ser vi et pænt langsigtet potentiale i aktien.
  • Vores positive syn på aktien styrkes af, at storaktionæren Ib Kunøe har øget sin ejerandel, idet vi ser ham som nøglen til at opnå succes til alle aktionærer. Hans store ejerandel kan bane vejen for et take-over bud på Columbus, men det kan naturligvis godt tage noget tid.

Hele analysen kan læses via dette link.

 

 

Analysen er udarbejdet af Aktieinfo, der modtager et honorar fra selskabet for det udførte analysearbejde. Konklusion og anbefaling er alene udtryk for Aktieinfos vurdering, og selskabet kan ikke påvirke anbefaling og kursmål. I øvrigt henvises til ansvarsfraskrivelsen på sidste side af analysen.
Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Tilmeld dig GRATIS nyhedsbrev
Luk
Få gratis nyhedsbrev om aktier, investeringer, analyser, trends og porteføljer.