Analysen er udarbejdet af Aktieinfo, der modtager et honorar fra selskabet for det udførte analysearbejde. Konklusion og anbefaling er alene udtryk for Aktieinfos vurdering, og selskabet kan ikke påvirke anbefaling og kursmål. I øvrigt henvises til ansvarsfraskrivelsen på sidste side af analysen.

 

Columbus - aktieanalyse den 19-05-2020

 

Kurs på analysetidspunktet: 7,3

 

Anbefaling:
Kort sigt: Hold

Langt sigt: Køb

 

 

2020 er startet flot med en salgsfremgang på 6 % (2 % organisk). Selskabet er dog udfordret som følge af Corona-krisen, hvilket vil presse salg og indtjening i Q2. Ledelsen har indført en række tiltag for at begrænse skadevirkningerne.

 • Januar og februar viste en flot udvikling i selskabets drift, men det ændrede sig i marts. Kunderne blev tilbageholdende med at investere i it, og ordrer er blevet annulleret eller udskudt. Det vil belaste salg og indtjening i Q2. Selvom en række lande så småt har påbegyndt åbning efter lock-down-perioden, vil krisen trække negative spor ind i andet halvår.

   

 • Der er meget hurtigt iværksat tiltag for at bringe selskabet sikkert igennem krisen. Udgifterne består jo, og de er høje med over 2.000 ansatte, hvorfor likviditeten presses. Kapaciteten er blevet tilpasset og ressourcerne søges anvendt mest optimalt. Der holdes tæt kontakt med kunderne med henblik på at bidrage til også at hjælpe dem igennem krisen. Der er indledt digitale marketingskampagner i forsøg på mersalg. Der er fremsendt ansøgning om støtte fra nationale hjælpepakker, ligesom ledelse og bestyrelse går 30 % ned i løn resten af året. Et ansættelsesstop er desuden indført.

   

 • Ved udgangen af i år skal det i 2018 tilkøbte selskab i Sverige, iStone, og Columbus fremstå som ét selskab, hvilket ventes at sikre betydelige synergier med krydssalg og et løft i indtjeningsmarginerne i iStone. Det er dog uvist, om tidsplanen forrykkes som følge af Corona-krisen. Ledelsen har suspenderet Guidance for i år og de langsigtede mål for 2021, hvor de langsigtede mål var fremsat under forudsætning af, at iStone ville kunne bidrage positivt til indtjeningen allerede år et efter sammen-lægningen. Så snart det er muligt, vil ledelsen komme med ny Guidance, men om det kan ske i Q4 som oprindeligt lovet er uvist.

   

 • Aktiviteterne i Nordamerika er fortsat udfordret med vigende salg og indtjening. En ny lokal ledelse er indsat, og ledelsen er fremkommet med en plan for en turn-around. Også her kan Corona medføre en udskydelse af tidspunktet for en succesfuld turn-around. Det er vigtigt at udfordringerne i Nordamerika ikke viser sig at være at strukturel karakter (varige udfordringer).

   

 • På langt sigt har Columbus store salgsmuligheder. Analysebureauet Gartner har i en rapport (udkom inden COVID-19 udbruddet) estimeret, at 80 % af alle ERP-kunder vil opgradere til cloud senest i 2025. Det indebærer store vækstmuligheder.

   

 • Aktien er interessant, da den er billig på nøgletal (P/E 2020E på ca. 12). Alligevel har vi kun Hold på aktien på kort sigt (usikkerhed som følge af Corona). På langt sigt er anbefalingen fortsat Køb.

   

  Hele analysen kan ses via dette link.

   

   
Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.

Klik her for at acceptere
Tilmeld dig GRATIS nyhedsbrev
Luk
Få gratis nyhedsbrev om aktier, investeringer, analyser, trends og porteføljer.