Analysen er udarbejdet af Aktieinfo, der modtager et honorar fra selskabet for det udførte analysearbejde. Konklusion og anbefaling er alene udtryk for Aktieinfos vurdering, og selskabet kan ikke påvirke anbefaling og kursmål. I øvrigt henvises til ansvarsfraskrivelsen på sidste side af analysen.

 

 

Columbus – aktieanalyse den 14-05-2019

 

Kurs på analysetidspunktet: 13

 

Anbefaling:

Kort sigt: Køb

Langt sigt: Køb

 

 

Columbus er en interessant langsigtet it-aktie

 • Selskabet har siden 2011 opereret med femårs planer, der til punkt og prikke er blevet opfyldt. Det giver tillid til ledelsen.

 • Perioden har været præget af gentagne opkøb, hvor Columbus har vist evne til at sikre gnidningsløs integration. I januar 2018 købte man svenske iStone, hvorved forretningen og antallet af medarbejdere med et slag blev udvidet med 50 %. Det er afgørende, at den nye og rekordstore integrationsproces forløber uden problemer og følger de lagte planer. Det synes heldigvis at være tilfældet. Specialistfirmaet HiGH Software, Holland, blev også købt i 2018, men det er i en betydeligt mindre målestok.

 • Målet er, at iStone og Columbus senest ultimo 2020 skal fremstå som ét selskab med ét hovedkontor. Integrationsprocessen skal gennemføres uden tab af momentum i salget eller tab af kunder og medarbejdere. Samtidig skal overskudsgraden i iStone bringes op på Columbus-niveau. Lykkes processen, hvad alt tyder på, skal EBITDA-marginen i koncernen bringes op på 13 %.

 • Produktmæssigt står Columbus stærkt med løsninger, der skaber værdi for kunderne i deres digitaliseringsindsats. Generelt synes kundetilfredsheden at være høj.

 • Allerede ved indgangen til 2018 var der udfordringer med salget i USA. Det blev ikke løst i 2018, men ledelsen har tilpasset udgifterne til et lavere aktivitetsniveau. Der arbejdes på at finde en ny lokal General Manager, der skal præstere en turn-around i USA. Columbus indikerer andet halvår som et muligt tidspunkt for forsigtig fremgang i USA. Denne udfordring skal løses hurtigst muligt. Nordamerika står nemlig for en femtedel af koncernens omsætning.

 • Vi fastholder købsanbefalingen på aktien både på kort og langt sigt. Vores konklusion bygger på udsigt til pæn fremgang i indtjeningen frem mod 2021 i henhold til selskabets langsigtede mål – en fremgang der ventes at kunne fortsætte, da der vil være mulighed for krydssalg til de nuværende kunder i iStone og Columbus. Desuden vil det være muligt at opnå stordriftsfordele. Risikoprofilen driftsmæssigt er dog blevet forhøjet efter sidste års to store opkøb - selv om der ikke meldes om udfordringer med integrationen.

 • Vi ser Columbus som en mulig take-over kandidat. Storaktionæren Ib Kunøe er 76 år gammel. Når han på et tidspunkt ønsker at afhænde sin aktiepost på 46,57 % vil det sandsynligvis betyde et samlet salg af koncernen.

   

  Hele analysen kan læses via dette link.
Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.