Denne analyse er udarbejdet af Aktieinfo, der modtager et honorar fra selskabet for det udførte analysearbejde. Konklusion og anbefaling er alene udtryk for Aktieinfos vurdering, og selskabet kan ikke påvirke anbefaling og kursmål. I øvrigt henvises til ansvarsfraskrivelsen på sidste side af analysen.

 

 

Columbus – aktieanalyse den 06-12-2018

 

Kurs på analysetidspunktet: 13

 

Anbefaling:

Kort sigt: Køb

Langt sigt: Køb

 

 

 

 

52 % vækst i salget år til dato. EBITDA margin på 8,6 %. Guidance for 2018 fastholdes.

  • Integrationen af iStone, der blev købt i januar i år og med et slag øgede antallet af medarbejdere og salget med 50 %, forløber hurtigere end ventet. På den korte bane belaster det indtjeningen, idet udgifter til integrationen er rykket frem. Integrationen af årets andet køb - hollandske HiGH Software – forløber også planmæssigt.

  • iStone komplementerer Columbus produktmæssigt og åbner nye attraktive lande som markeder samt for e-handelsløsninger.HiGH Software tilfører et nyt segment med it-løsninger til håndtering af udlejning, hvilket benyttes af maskinleverandører af udstyr, lastbiler og lignende. Væksten og indtjeningen er høj i dette felt.

  • Indtjeningen belastes af den hurtigere end forventede integration af iStone og af valutakursmæssig modgang på GBP og RUB. Modsat er der opnået en gevinst på valuta ved korrigering af købsprisen for iStone. På markedet i Nordamerika har selskabet igangsat en række sparetiltag for at kompensere for nedgang i salget. EBITDA er derfor steget fra 6,6 til 16,9 mio. kr. året til dato på aktiviteterne i Nordamerika.

  • Det langsigtede mål for 2020 fastholdes, dvs. en årlig salgsvækst på 3-5 % og en EBITDA-margin på 11 %. Gentaget salg til de samme kunder skal udgøre mindst 25 % af omsætningen. Ideen er at øge EBIT-marginalen og samtidig forbedre stabiliteten.

  • For 2018 estimerer vi en stigning i resultat før skat fra 102 til 120 mio. kr. Nettooverskuddet estimeres til 95 mio. kr., hvorved aktien for nærværende handler til en P/E 2018E på 16,7. Det er lavt set i forhold til andre danske it-selskaber som Netcompany og SimCorp. Vores foreløbige estimat for 2019 giver tilsvarende aktien en P/E på 15,4.

  • Samlet kan man opgøre kapitaliseringen af Columbus således (mio. kr.): børsværdi 1.583 + nettogæld 109 + udskudt betaling for opkøb mv. 326 = 2.010 mio. kr. Vi estimerer EBIT (2018) til 115 mio. kr. som følge af belastning af markant større afskrivninger. Payback tiden er dermed 17,5 år (2.010/115). Målt på EBITDA er tallet mere normalt med 10,6 år (2.010/190).

  • Der meldes ikke om udfordringer i integrationsprocessen, der forløber efter planen. Aktiekursen er faldet 20 % siden vores seneste analyse (generelt er danske aktier faldet i kurs). Vi fastholder derfor vores købsanbefaling på aktien. Risikoen er dog stor henset til årets to store opkøb, selv om der ikke meldes om udfordringer med integrationen. En udvidelse på 50 % er stor.

 

 

Hele analysen kan læses via dette link

 

Se præsentationsvideo fra investorarrangement HER.


Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.