Analysen er udarbejdet af Aktieinfo, der modtager et honorar fra selskabet for det udførte analysearbejde. Konklusion og anbefaling er alene udtryk for Aktieinfos vurdering, og selskabet kan ikke påvirke anbefaling og kursmål. I øvrigt henvises til ansvarsfraskrivelsen på sidste side af analysen.

 

Aktieanalyse af Columbus 06-09-2021

 

Kurs på analysetidspunktet: 10,1

 

Aktievurdering:
Kursudvikling 0-6 mdr.: 10 – 13

Kursudvikling 12-18 mdr.: 13 – 18

 

Columbus eksekverer på Focus23 strategiplanen. Ikke kerneaktiviteter er blevet frasolgt/lukket, og Columbus fremstår som en fokuseret konsulentvirksomhed. Salget skal gradvist løftes til målet om mindst 10 % organisk vækst fra 2023. Aktien er billig målt på nøgletal, men bliver endnu billigere, hvis Columbus lykkes med at indfri de finansielle mål for 2023.

 

  • Salgsvækst på 6 % i Q2. Der er fremgang i flertallet af forretningsenheder som følge af en høj efterspørgsel efter services og løsninger, specielt på nøgleområderne Digital Commerce, Data & Analytics og Columbus Care. Geografisk har salget især imponeret i Norge, hvor der meldes om høj vækst. Turn-around processen i USA ser ud til at forløbe godt med en stigning i EBITDA for halvåret.

 

  • Columbus fastholder Guidance for 2021, hvorfor der stilles en organisk omsætningsfremgang på 5-14 % og en stigning i EBITDA på 1-21 % i udsigt. Columbus ansætter igen nye medarbejdere som følge af høj kundeefterspørgsel.

 

  • Strategiplanen Focus23 har som mål at løfte omsætningen organisk med mindst 10 % fra 2023 via fokusering på store kunder i kernesegmenterne fødevare, detail og produktion. Værdiskabende løsninger med kunden i centrum er nøgleordet for at fastholde kunderne over tid. Kundetilfredsheden og -loyaliteten er høj og stigende. Stigende tilbagevendende omsætning vidner om høj kundetilfredshed.

 

  • Søren Krogh Knudsen er i juni tiltrådt som CEO, og hans opgave ligger fast: Columbus skal transformeres til en ren IT-konsulentvirksomhed. Salg og indtjening skal øges. Han forekommer at være den helt rigtige person med spidskompetencer fra tidligere ansættelse med salg af virksomhedskunders digitale transformation, design af driftsmodeller og strategieksekvering.

 

  • Hvis strategien lykkes, vil både salg, indtjening og aktiekursen stige i de kommende år. Vi ser langsigtet positivt på Columbus, der potentielt kan blive mødt af et take-over bud. Vi ser basis for en opjustering af indtjeningsprognosen senere i år.

 

Hele analysen kan læses via dette link.
Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.

Klik her for at acceptere
Tilmeld dig GRATIS nyhedsbrev
Luk
Få gratis nyhedsbrev om aktier, investeringer, analyser, trends og porteføljer.