Aktieanalyse af Columbus 04-04-2023

 

Kurs på analysetidspunktet: 6,4

Aktievurdering:
Kursudvikling 0-6 mdr.: 6 – 8

Kursudvikling 12-18 mdr.: 8 – 12

 

 

Strategiplanen Focus 23 følges med et mål om en organisk omsætningsvækst på ca. 10 %, voksende andel af gentagen omsætning og stigende EBITDA-indtjening. Ny strategiplan for perioden 2024-26 lanceres i fjerde kvartal. Vi forventer, at planen indebærer ambitioner om årlige vækstrater på over 10 % for omsætning og indtjening.

 

  • Columbus løftede sidste år salget med 8,6 %.

 

  • Alle forretningsenheder leverede vækst. Især forretningsenhederne i UK og Norge imponerede med vækstrater på 16,1 % og 13,6 %. USA skuffede med et omsætningsfald på 0,8 % trods valutamedvind. Ledelsen i USA arbejder på en turn-around.

 

  • Dynamics er fortsat det største forretningsben og udgør cirka halvdelen af serviceomsætningen. Samlet steg salget af services med 8,8 %, mens produktsalg steg med 5,1 %.

 

  • EBITDA steg med 2,8 %. Columbus afholdt sidste år en række fremtidssikrende udgifter til nye services og en styrkelse af organisationen. Columbus har blandt andet implementeret et Customer Development program og samlet fire Business Lines til to for at kunne servicere kunderne bedre i den ny cloud virkelighed. Per Frederiksson blev ansat som Chief People Officer, Claus Reinholdt Kongsdam som chef for de danske aktiviteter, mens Brian Iversen er tiltrådt som ny CFO. Ole Fritze varetager udover jobbet som COO også stillingen som Business Executive for Dynamics. Frasalg af aktiviteterne i Rusland medførte en ekstraordinær udgift.

 

  • Konsulenternes faktureringsgrad steg til 63 % for året, ligesom gentagen omsætning er vokset med 8 % og nu udgør 13,8 % af omsætningen. Der er tale om to vigtige KPI-nøgletal, der har udviklet sig i den rigtige retning.

 

  • Grundstenene for fremtidig høj og lønsom vækst er lagt. I 2023 forventer Columbus derfor at kunne forbedre EBITDA-marginen til 7,4-9,0 % og formentlig til endnu højere niveauer i årene derefter.

 

  • I takt med at der opnås en stigende omsætning og indtjening i de kommende år, vil det alt andet lige også kunne sende aktiekursen op. En positiv Joker er, at vi ser Columbus som et take-over emne.   

 

  • Aktieinfo fastholder et positivt langsigtet syn på aktien.

 

Hele analysen kan læses via dette link.

 

 

 

Analysen er udarbejdet af Aktieinfo, der modtager et honorar fra selskabet for det udførte analysearbejde. Konklusion og anbefaling er alene udtryk for Aktieinfos vurdering, og selskabet kan ikke påvirke anbefaling og kursmål. I øvrigt henvises til ansvarsfraskrivelsen på sidste side af analysen.
Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Tilmeld dig GRATIS nyhedsbrev
Luk
Få gratis nyhedsbrev om aktier, investeringer, analyser, trends og porteføljer.