ChemoMetec – aktieanalyse den 12-10-2017

 

Kurs på analysetidspunktet:  30

 

Vurdering:

Kort sigt: Køb

Langt sigt: Køb

 

ChemoMetec er en særdeles interessant langsigtet investeringsmulighed

 

Det nye state of the art high-end billedcytometer Xcyto 10 forventes lanceret i fuld skala ultimo 2017. Det følges kort efter op af Xcyto 5 (dog med begrænset salg i starten), der er en væsentlig billigere model tilpasset kundernes behov for celleanalyse.

 

Billedcytometri vil udfordre den eksisterende teknologi med flowcytometri, der repræsenterer et marked på 10-20 mia. kr. i omsætning og en vækst på 5-10 %. Metoden med billeder optaget via brug af fluorescens giver helt nye analysemuligheder, herunder direkte håndtering af fastsiddende celler.  

 

Ledelsen anfører, at der må påregnes et langstrakt introduktionsforløb for de nye måleinstrumenter, før afsætningen for alvor vil tage fart. Der forventes således kun solgt 1-5 af Xcyto 10 modellen i regnskabsåret 2017/18. Guidance for omsætning og indtjening i dette nye regnskabsår må anses for opstillet ud fra en meget forsigtig vurdering. 

 

Markedet er enormt for de nye instrumenter til celleanalyse. Samtidig vokser interessen for brug af både celletællere og analyseudstyr inden for kræftbehandling med stamceller. Medicinsk forskning og udvikling giver ligeledes vækst i efterspørgslen.

 

Xcyto 10 og Xcyto 5 skal nu vise deres styrke og evne til at erobre markedet fra flowcytometre. Indledningsvis gælder det for ChemoMetec om at uddistancere den eksisterende teknologi og erobre kunderne. Såfremt det lykkes at bide sig fast inden for celleanalyse og at ændre markedsstrukturen, må der forventes aktive modtræk fra de gamle konkurrenters side.

 

Selskabet og dermed aktien befinder sig i et spændende punkt lige før ”take off”. Såfremt der kan opnås et spektakulært gennembrud for billedcytometri med de to nye instrumenter Xcyto 10 og Xcyto 5, vil selskabet i løbet af få år kunne gennemgå en rivende udvikling og bevæge sig op på et langt højere niveau i aktivitetsomfang og indtjening end det nuværende. Vi mener, at odds er gode for succes ud fra en vurdering af selskabets produkter og den kommercielle præstationsevne. Aktien vurderes derfor som en attraktiv langsigtet placeringsmulighed med en tidsramme på 3-5 år.

 

I kraft af selskabets positive udviklingsmulighed baseret på en ledende position i nichen for udstyr til fluorescensbaseret mikroskopfotografering må der være betydelig interesse fra konkurrentens side for at overtage selskabet. Strukturen på ejersiden indebærer, at et eventuelt take over bud kræver forhandling med de største ejere, altså et såkaldt venligt tilbud.  

 

Hele analysen kan læses via dette link
Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.