Analysen er udarbejdet af Aktieinfo, der modtager et honorar fra selskabet for det udførte analysearbejde. Konklusion og anbefaling er alene udtryk for Aktieinfos vurdering, og selskabet kan ikke påvirke anbefaling og kursmål. I øvrigt henvises til ansvarsfraskrivelsen på sidste side af analysen.

 

 

Agillic - aktieanalyse den 20-11-2019

 

Kurs på analysetidspunktet: 29,5.

 

Anbefaling:

Kort sigt: Påbegynd mindre køb

Langt sigt: Påbegynd mindre køb

 

 

Q3 har været præget af sæsonudsving i salget, en atypisk høj fragang af kunder, ligesom det har vist sig vanskeligere end ventet at få vækst i salget på nye markeder. Nøgletallet Annual Recurring Revenue faldt undtagelsesvist i forhold til det foregående kvartal. Heldigvis er der udsigt til bedre tider allerede med virkning fra Q4.

 

  • Modgang på flere parametre har kendetegnet Q3 med et vigende Annual Recurring Revenue. Dette tal viser omfanget af indgåede aftaler 12 måneder frem. Derfor skal der hurtigst muligt skabes fremdrift i dette nøgletal igen. Heldigvis ligger Black Friday og julen i Q4, hvilket må føre til høj markedsføringsaktivitet hos selskabets bestående kunder.

  • Agillic har gearet op for sin egen salgsindsats, og via et nyetableret kontor i Zürich adresserer man nu også Benelux, Tyskland, Østrig og Schweiz. Det bør kunne sikre tilgang af nye kunder i nær fremtid og dermed et stigende ARR-tal.

  • Likviditeten er presset, hvilket lægger et ekstra pres på for at få nye kunder ind. Deres forudbetalinger vil nemlig bidrage til at forbedre likviditeten.

  • Agillic fastholder forventningerne om en salgsvækst på 33-54 % mens der nu ventes en stigning på 20-30 % i Annual Recurring Revenue mod før 40-56 % vækst.

  • Andet halvår er historisk selskabets mest travle periode med hovedvægt af abonnementsforlængelser. Det indebærer en risiko, idet budgetter er lagt ud fra en lav fragang af kunder. Det er ikke oplyst, om man har mistet en eller flere kunder i Q3, men det er et uventet afbræk i en ellers konstant stigende trend med tilgang af kunder.

  • Det er særdeles vigtigt for at nå målet om et positivt EBITDA i 2020, at man undgår en for stor fragang (churn) i Q4.

  • Markedet for Marketing Automation Software, som er Agillic´s hovedsegment, voksede i 2017 med 16 %. Agillic har øget sit eget salg med endnu højere vækstrater. Salgsparametrene er, at man optræder som en mindre og agil virksomhed med en it-platform, som er nem at implementere og som har bevist sin værdi – altså en fleksibel og virkningsfuld løsning, der tilbydes til en konkurrencedygtig pris for kunden. Produktet er Agillic Customer Marketing Platform, der løbende forbedres med nye funktioner. Produktudvikling er vigtigt for at fastholde kunderne og tiltrække nye. Produktsiden ser ud til at være på plads.

  • En investering i Agillic bør tilpasses den enkeltes risikoprofil, idet risikoen indtil tidspunktet for overskudsgivende aktivitet er høj. Dertil kommer, at omsætningen i aktien er begrænset, dels på grund af noteringen på First North og dels på grund af beskedent omfang i det frie flow af aktier (de fem største ejere har 79 % af aktierne). Man bør kun købe aktien, såfremt man forstår selskabets forretningskoncept med hensyn til muligheder og risici.

 

Hele analysen kan læses via dette link.
Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.